Dementievriendelijk aan de kassa

Gratis online training In de winkel

Werken in een winkel die veilig en vertrouwd is voor iedereen. Oók voor mensen met dementie. Dat wil jij toch ook? In de gratis online training 'In de winkel' leer je de signalen van dementie herkennen en leer je hoe je goed omgaat met mensen met dementie.

https://vimeo.com/208648701

Negeren of helpen?

Stel je voor dat je bij de bakker werkt. En een meneer bestelt een half volkoren brood. Gesneden. Voor de vijfde keer die dag... Of je loopt door de supermarkt en je ziet een keurige mevrouw die zomaar pakken koffie uit het rek op de grond gooit... Hoe reageer jij? Je kunt natuurlijk doen alsof je niets merkt. Maar je kunt deze mensen ook aanspreken en hen op de juiste manier helpen. Hoe? Dat leer je in de gratis online training 'In de winkel'.

medewerker spreekt klant aan
GOED omgaan met dementie

Hoe werkt de online training?

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Zo leer je stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie, zodat je hen kunt helpen op het moment dat ze dat even nodig hebben.

Om de training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres en postcode. Zo kunnen wij zien hoeveel mensen onze trainingen volgen.

Doe de training samen met je collega's

Maak een team aan en nodig zo je collega's uit om de training te doen en vergroot samen jullie kennis over dementie en jullie vaardigheden in de omgang met mensen met dementie. Zo verbeter je de klantenservice van jullie organisatie!

maak een team aan