Wil jij je inzetten als vrijwillige trainer?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste trainers. Wil jij je vrijwillig inzetten bij Samen dementievriendelijk, om zo in de samenleving de kennis te vergroten over hoe goed om te gaan met dementie? Lees dan verder!

Over Samen dementievriendelijk

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. We krijgen er allemaal mee te maken; in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ervaring hebben als enthousiaste trainer. Wil jij kennis over dementie delen, bijvoorbeeld binnen het bedrijfsleven? Meld je dan aan bij Samen dementievriendelijk!

Wil jij je inzetten voor een dementievriendelijk Nederland?

Werkzaamheden

Het geven van de training GOED omgaan met dementie aan verschillende doelgroepen. Dit doe je volgens een vast draaiboek.

  • Wij begeleiden je met trainingen en intervisiebijeenkomsten. Hierbij richten wij ons op het vergroten van je kennis over dementie en verdieping van je trainersvaardigheden.
  • Als trainer geef je gemiddeld 10 trainingen per jaar. Een training duurt 2 - 2,5 uur.
  • Per training kun je de reiskosten declareren. 
  • In overleg met jou zullen we beslissen op welke locaties je training gaat geven
Vrijwilligerswerk dementie - word trainer
Vrijwilligerswerk dementie - training ROC
Vaardigheden en kwaliteiten

Als trainer weet je een vertrouwde, veilige en open sfeer te creëren in een groep. Je kunt je voorstellen hoe het is om een naaste met dementie te hebben en voor deze persoon te zorgen.

  • Hierbij spreek je open en concreet over een onderwerp waarop bij veel mensen nog een taboe ligt. 
  • Daarbij deins je niet terug voor het naspelen van praktijksituaties met deelnemers aan de training.
  • Tot slot kun je een groep mensen mobiliseren en inspireren om zich ‘dementievriendelijk’ in te zetten in hun eigen omgeving.
Doe mee

Wil jij als trainer actief meehelpen om de samenleving dementievriendelijker te maken? Of wil je meer informatie? Meld je aan via onderstaande button of stuur een e-mail naar trainingen@samendementievriendelijk.nl. Vermeld hierbij je naam, je telefoonnummer en een korte motivatie. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.