Word dementievriendelijk. Volg een gratis online training!

Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Je kunt zelf een training volgen, maar ook een team uitnodigen om één of meerdere trainingen te doen. Zo steun je een dementievriendelijk Nederland.

Om een training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres en postcode. Zo kunnen wij zien hoeveel mensen onze trainingen volgen.

Basistraining

 • Basistraining
  Training GOED omgaan met dementie

  In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

  Doe de training

Branchetrainingen

 • Branchetraining
  Op het gemeentehuis

  Werk je op een gemeentehuis en wil je inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan de gratis training op het gemeentehuis.

  Doe de training
 • Branchetraining
  Bij de kapper

  Als kapper of hairstylist krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Qioz Zorgkappers.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In de mondzorgpraktijk

  Weet jij wat je moet doen als je iemand met dementie in de praktijk krijgt? Test je kennis in deze speciale training, die ontwikkeld is in samenwerking met KNMT.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In de horeca

  Als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In de thuiszorg

  Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

  Doe de training
 • Branchetraining
  Aan de telefoon

  Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In het vrijwilligerswerk

  Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In de taxi

  Leer dementie herkennen en weet wat je moet doen wanneer je een klant met dementie vervoert. Je leert het in deze gratis training, die ontwikkeld is in samenwerking met Sociaal Fonds Taxi en Connexxion.

  Doe de training
 • Branchetraining
  In de winkel

  Je kunt als medewerker of klant in een winkel, mensen met dementie tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

  Doe de training
 • Branchetraining
  Bij de bank

  In het bankwezen krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet je hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank.

  Doe de training