Trainingen op locatie

Op aanvraag verzorgen wij een drietal trainingen op locatie. Een intensieve training voor bedrijven, gemeenten en instellingen, een workshop voor verenigingen en een bijeenkomst voor Alzheimer café’s en Odensehuizen.

Training omgaan met dementie op locatie

In de training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bepreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

 • Een training duurt ongeveer 2,5 uur 
 • De training wordt gegeven door twee door ons opgeleide trainers
 • Het aantal deelnemers is minimaal 10, maximaal 20 
 • De locatie wordt verzorgd door de aanvrager (incl. laptop, beamer en geluid) 
 • Kosten: gratis voor inwoners en vrijwilligers, voor medewerkers van een niet-commerciële organisatie € 15,- per deelnemer en voor medewerkers van een commerciële organisatie € 25,- per deelnemer.

Voor het inplannen van een training kunt u een datum en tijdstip voorstellen. Voor ons is het belangrijk dat de datum in ieder geval één maand in de toekomst ligt. Zaterdagen en avonduren zijn ook mogelijk.

 

training op locatie

 

Aanvragen is makkelijk. Stuur een mail naar info@samendementievriendelijk.nl.

dementievriendelijk op de vereniging

Gratis workshop voor verenigingen

Speciaal voor verenigingen bieden wij de gratis workshop:
GOED omgaan met dementie in je vereniging’. 

 • In deze interactieve workshop van één uur krijgen verenigingsleden oog voor de invloed van de ziekte dementie op het uitoefenen van een sport of hobby. Ook krijgen ze tips over hoe ze leden met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven betrekken bij hun vereniging.
  Vraag een workshop aan via 0800-6002 / info@samendementievriendelijk.nl.

Gratis bijeenkomst ‘Hoe betrek je de buurt’

Speciaal voor Alzheimer café’s en Odensehuizen bieden wij een gratis informatief én luchtig programma van één uur: ‘Hoe betrek je de buurt’. Dit interactieve programma is bedoeld om de sociale omgeving te betrekken bij steun en hulp voor mensen met dementie én mantelzorgers. Het is dus fijn als de bezoekers iemand uit hun buurt (bijvoorbeeld een buurman/vrouw, kennis of vriend, iemand van de vereniging) meebrengen om sámen in gesprek te gaan.

Onze trainers geven een inleiding over de belangrijkste kenmerken van dementie en herkenbare situaties in de sociale omgeving van mensen met dementie. Daarna brengen deelnemers hun eigen sociale netwerk in kaart. Aan de hand van een ganzenbordspel met stellingen en kennisvragen gaan ze met elkaar in gesprek.

 

bijeenkomst hoe betrek je de buurt

Wil jij deze bijeenkomst óók in jouw Alzheimer Café of Odensehuis organiseren?

Nieuwe aanvragen worden ingepland van maart t/m december 2020. Stuur een e-mail naar info@samendementievriendelijk.nl met:

 • De plaats waar het Odensehuis staat of het Alzheimer Café wordt georganiseerd
 • Een voorkeursdatum en een alternatieve datum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2020
 • Het aantal bezoekers dat je verwacht (een indicatie is voldoende)