Word trainer bij Samen dementievriendelijk!

Zet je in voor een dementievriendelijke samenleving

Wij zijn op zoek naar enthousiaste trainers. Wil jij je vrijwillig inzetten om in onze samenleving de kennis van dementie te vergroten en mensen te leren hoe je goed omgaat met mensen met dementie? Lees dan verder!

Wat zijn je werkzaamheden als trainer?

Het geven van de training GOED omgaan met dementie aan verschillende doelgroepen. Dit doe je volgens een vast draaiboek.

  • Wij begeleiden je met trainingen en intervisiebijeenkomsten. Hierbij richten wij ons op het vergroten van je kennis over dementie en verdieping van je trainersvaardigheden.
  • Als trainer geef je gemiddeld 10 trainingen per jaar. Een training duurt 2 - 2,5 uur.
  • Per training kun je de reiskosten declareren. 
  • In overleg met jou beslissen we waar jij trainingen geeft.

In de video vertellen onze trainers waarom zij trainingen geven in het omgaan met mensen met dementie en hoe waardevol dat is.

word trainer bij samen dementievriendelijk

Wat verwachten wij van jou?

Als trainer weet je een vertrouwde, veilige en open sfeer te creëren in een groep. Je kunt je voorstellen dat sommige mensen in een groep wat terughoudend kunnen zijn en je weet hoe je daar op moet reageren.

  • Hierbij spreek je open en concreet over een onderwerp waarop bij veel mensen nog een taboe ligt. 
  • Daarbij deins je niet terug voor het naspelen van praktijksituaties met deelnemers aan de training.
  • Tot slot kun je een groep mensen mobiliseren en inspireren om zich ‘dementievriendelijk’ in te zetten in hun eigen omgeving.

Doe mee!

Wil jij als trainer actief meehelpen om de samenleving dementievriendelijker te maken? Of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar trainingen@samendementievriendelijk.nl. Vermeld hierbij je naam, je telefoonnummer en een korte motivatie.
 

 

Hoe ervaren onze trainers hun rol bij Samen dementievriendelijk?

Ervaringen van Sjef

Trainer van het eerste uur

Sjef van Bommel nam deel aan de allereerste ‘Train de trainer’ bijeenkomst van Samen dementievriendelijk en bleek ‘uit het juiste hout gesneden’ te zijn. Hij vertelt over zijn ervaringen met dementie en zijn beweegredenen om trainer bij Samen dementievriendelijk te worden.

 "Als de bewustwording maar blijft!"

Alice Liedenbaum is, net als Sjef, trainer van het eerste uur bij Samen dementievriendelijk. Sinds oktober 2016 heeft zij al meerdere trainingen voor bedrijven en algemeen publiek gegeven. Zij doet een greep uit leuke situaties en mooie voorbeelden die tijdens haar trainingen naar voren komen.

“Een spreekbeurt geven? Doodeng!” 

Jan Willem Oosterom zet zich op verschillende manieren in om de impact van dementie op onze samenleving duidelijk te maken. Vanuit zijn werk bij PGGM was hij al vroeg betrokken bij het thema 'Gezond ouder worden', waarvan 'de dementievriendelijke samenleving' inmiddels onderdeel is.