Overijssel ook dementievriendelijk!

Wie van deze vijf heren heeft dementie?

Wellicht verwacht je nu een antwoord op deze vraag...

Maar dementie herken je niet zo gemakkelijk niet aan iemands uiterlijk. Aan het gedrag kun je wél merken of je te maken hebt met dementie. Herken jij de signalen? Doe de gratis online training en test je kennis in slechts 15 minuten!

https://vimeo.com/275029951

Een campagne om aandacht te vragen voor dementie, is dat nodig?

Jazeker, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. 70% van alle mensen met dementie in Overijssel woont thuis. Zij doen net als jij hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken een restaurant en reizen met het OV.

Help mee om Overijssel dementievriendelijk te maken! Kijk wat jij kunt doen als inwoner, gemeente of organisatie.

Doe mee als inwoner van Overijssel

Doe mee als gemeente in Overijssel

Doe mee als organisatie in Overijssel

Een dementievriendelijk Overijssel!

Daar maken we ons hard voor tijdens de campagne van Samen dementievriendelijk van 18 juni t/m 8 juli 2018. Het doel is om zoveel mogelijk bedrijven, gemeenten, verenigingen én inwoners mee te laten doen aan de beweging om Overijssel dementievriendelijk(er) te maken. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven meedraaien in het dagelijks leven.

overijssel dementievriendelijk

Meedoen als inwoner van Overijssel

Zeventig procent van de mensen met dementie in Overijssel woont thuis en neemt deel aan het ‘gewone’ leven. Jij kunt deze mensen helpen met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op te gaan. Meedoen is gratis én eenvoudig! Start hier jouw gratis training Goed omgaan met dementie. Daarin leer je stapsgewijs dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.*

* Om de training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres en postcode. Zo kunnen wij zien waar de beweging in jouw provincie het hardst groeit!

Wat houdt meedoen voor gemeenten en organisaties in?

Als je ons laat weten dat je meedoet, ontvang je van ons:

  • promotiemateriaal (digitale toolkit met communicatiemateriaal, promotiemateriaal en een balievlaggetje om te laten zien dat jouw gemeente of organisatie meedoet)
  • een eigen pagina: hier kunnen medewerkers de training volgen, teams aangemaakt worden en kan de beheerder monitoren hoeveel medewerkers een training hebben gevolgd.
  • publiciteit / promotie via de Samen dementievriendelijk kanalen: wij publiceren tijdens de campagneperiode op social media en via de website berichten over de deelnemende gemeenten en bedrijven.
  • een certificaat / sticker van Samen dementievriendelijk; deze kun je aanvragen wanneer minimaal 75% van de medewerkers een training heeft gevolgd.
sticker dementievriendelijk