Over samen dementievriendelijk

Over ons

Samen dementievriendelijk helpt jou je kennis over dementie te vergroten en leert je omgaan met mensen met dementie. Zodat heel Nederland dementievriendelijk wordt!

https://vimeo.com/164975308

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Hulp en begrip van de samenleving

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij.

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Samen dementievriendelijk draagt een steentje bij.

Dat doen we door:

Over samen dementievriendelijk

Expertises van ons team

Het team van Samen dementievriendelijk bestaat uit 13 personen en omvat de volgende expertises:

 • Projectleiding
  Nienke is verantwoordelijk voor de uitwerking van het project, geeft leiding aan het team en is de schakel tussen interne en externe partijen.
 • Projectondersteuning
  Els is onze rots in de branding en verantwoordelijk voor alle secretariële en ondersteunende taken
 • Trainingen
  Saskia, Jantien, Emmy en Vera zijn volop bezig met het opleiden van onze trainers en het ontwikkelen van nieuwe trainingen.
 • Learning & Service
  Liesbeth en Sanne staan altijd voor je klaar om elke vraag te beantwoorden.
 • Online Platform
  Petra, Sonja en Joost zorgen ervoor dat de website up-to-date is en de bezoekers kunnen vinden waarnaar zij op zoek zijn.
 • Communicatie
  Iris houdt zich bezig met alle PR en media rondom Samen dementievriendelijk.
 • Bedrijven
  Roderik adviseert bedrijven en organisaties hoe zij dementievriendelijk kunnen worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom samen dementievriendelijk, de nieuwste verhalen en ontvang je tips over omgaan met dementie. Deze digitale nieuwsbrief ontvang je ongeveer tien keer per jaar.

Laat je inspireren!

Luister naar Margreet, Marcel en Arie. Zij vertellen hoe zij zich inzetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.