vergeet-mij-nietjes-wehelpen
Samenwerking met WeHelpen

Ook mensen met dementie hebben hulpvragen

Sinds een paar weken verschijnen steeds meer vergeet-me-nietjes in profielen van hulpbieders op wehelpen.nl. Het blauwe bloemetje laat zien dat deze persoon onze training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd. Voor iemand met dementie of diens mantelzorger is het dan in een oogopslag duidelijk dat deze hulpbieder de signalen van dementie herkent en goed met iemand met dementie weet om te gaan.

“In twee weken al tientallen vergeet-me-nietjes!”

Coen, directeur en mede-initiatiefnemer van WeHelpen: “Het aantal mensen met dementie groeit hard. Een klein gebaar kan grote impact hebben op hun leven en dat van hun mantelzorger. Als een hulpbieder bijvoorbeeld een keer een wandeling maakt met de hond, heeft de mantelzorger meer tijd om voor het eten te zorgen. Of iemand kan samen met de persoon met dementie ergens een kopje koffie drinken, zodat de mantelzorger een momentje voor zichzelf heeft. Via de GOED-training leer je hoe je het beste kan omgaan met iemand met dementie. Ik heb met plezier het vergeet-me-nietje aan mijn profiel toegevoegd. En ik deed dat niet alleen: je ziet steeds meer bloemetjes op wehelpen.nl!”

profiel wehelpen vergeet-mij-nietje
pot met vergeet-mij-nietjes

Wil jij ook iemand met dementie in jouw buurt een handje helpen?

Doe in minder dan 15 minuten de gratis online training 'GOED omgaan met dementie'. Daarin leer je signalen van dementie herkennen en krijg je tips hoe je op de juiste manier contact legt. Samen met WeHelpen zetten wij ons in voor een dementievriendelijke buurt. Meer informatie over deze samenwerking en de mogelijkheden voor jou vind je op de website van WeHelpen