huisartsen dementievriendelijk
Huisartsenpraktijk Berg en Dal dementievriendelijk

Ook huisartsen volgen training GOED omgaan met dementie

Op donderdag 29 november nam huisarts Willemijn de Graaf van Huisartsenpraktijk Berg en Dal namens alle medewerkers het certificaat en de sticker dementievriendelijk in ontvangst uit handen van Eric Dirks, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland.

Belangrijk dat het héle team goed weet om te gaan met mensen met dementie

In Berg en Dal wonen veel ouderen en daarmee ook veel mensen met dementie. Willemijn de Graaf is kaderarts ouderengeneeskunde. Maar de huisartsen vinden het belangrijk dat het héle team van de huisartsenpraktijk goed weet om te gaan met mensen met dementie. Daar wordt in het team regelmatig aandacht aan besteed. “We bespreken alle patiënten van 75 jaar en ouder regelmatig in het team”  vertelt collega-huisarts Carel Veldman. “Ik denk dat we 95% van de mensen met dementie in beeld hebben”.
De huisartsen geven ook regelmatig voorlichting en training over dementie. Zoals aan de afdeling van de ouderenbond of aan scholieren in de groepen 7 en 8. Aan de hand van filmpjes bespreekt De Graaf met de leerlingen hoe zij zouden omgaan met iemand met dementie. “Je ziet dat bijna alle kinderen met dementie te maken hebben omdat hun oma, opa of oudtante de ziekte heeft.”

huisartsen dementievriendelijk

Je ziet dat bijna alle kinderen met dementie te maken hebben omdat hun oma, opa of oudtante de ziekte heeft.