Online training In de mondzorgpraktijk
Regelmatige controle van je gebit blijft altijd nodig, ook bij dementie

Nieuwe gratis online training 'In de mondzorgpraktijk'

Ook al heb je dementie, regelmatige controle van je gebit blijft altijd nodig. Daarom ontwikkelden wij samen met tandartsorganisatie KNMT een online training omgaan met dementie voor tandartsen, mondhygiënisten, assistentes en baliemedewerkers, kortom voor iedereen die werkt in de mondzorgpraktijk.

De tandarts? Maar ik moet naar de kapper!

Stel je voor... een dame aan de balie, die denkt dat ze een afspraak bij de kapper heeft, en niet bij de tandarts. Hoe ga je daarmee om? In de training 'In de mondzorgpraktijk' leer jij hoe je als tandarts, mondhygiënist of medewerker in de mondzorgpraktijk dementie kunt herkennen en goed kunt reageren als je iemand met dementie in de praktijk krijgt. Ook krijg je tips om nog betere zorg te verlenen aan mensen met dementie.

online training In de mondzorgpraktijk

Samenwerking met KNMT

Mensen met dementie geven vaak niet aan dat ze pijn hebben en blijven daar onnodig lang mee rondlopen, met alle gevolgen van dien. Het is voor een goede kwaliteit van leven van belang dat mensen met dementie regelmatig naar de tandarts, mondhygiënist of gebitsprothesetechnicus gaan. De training 'In de mondzorgpraktijk' is ontwikkeld in samenwerking met tandartsorganisatie KNMT. In de training worden praktijksituaties geoefend waar medewerkers in een mondzorgpraktijk mee te maken krijgen als ze zorg leveren aan mensen met dementie. De situaties zijn aangedragen door de medewerkers zelf, waardoor de training zeer herkenbaar is.