Meer nieuws & media

 • Al ruim 200.000 steunbetuigingen!

  Wij zijn trots! Al meer dan 200.000 mensen zijn dementievriendelijk of willen dat worden. Joyce was nummer 200.000. Natuurlijk gingen wij bij haar langs met taart en een cadeautje. En om haar verhaal te horen!

 • Ook mensen met dementie hebben hulpvragen

  Sinds een paar weken verschijnen steeds meer vergeet-me-nietjes in profielen van hulpbieders op wehelpen.nl. Het blauwe bloemetje laat zien dat deze persoon onze training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd. Voor iemand met dementie of diens mantelzorger is het dan in een oogopslag duidelijk dat deze hulpbieder de signalen van dementie herkent en goed met iemand met dementie weet om te gaan.

 • Medewerkers in bedrijfsleven nog onvoldoende dementievriendelijk

  Vandaag start onze campagne ‘Dementievriendelijk in je werk’. Hierin worden mensen die in hun werk te maken krijgen met klanten of bezoekers met dementie, opgeroepen om hun kennis over het omgaan met klanten met dementie te vergroten met een van de 11 gratis online trainingen voor specifieke beroepsgroepen.

 • Eerste dementievriendelijke buurtvereniging in Best!

  Buurtvereniging S.K.V. (Schans, Klaverhoek en de Vleut) in Best mag zich de eerste dementievriendelijke buurtvereniging noemen. Is dat gaaf of niet? De vrijwilligers van de vereniging volgden op 1 mei 2019 een training GOED omgaan met dementie op locatie.

 • Dementie bij mensen met een migratieachtergrond

  Dementie bij ouderen met een migratieachtergrond wordt nog lang niet altijd herkend, erkend en besproken. Wat is er nodig om hen en hun familie te bereiken? Decy Eysma is sociaal gerontoloog, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling regio ’s-Hertogenbosch en lid van het Indisch Netwerk Eindhoven. Zij blikt vooruit in Trendboek 2019 van Wijzijnzet.

 • "Zo ontstond écht de beweging die we voor ogen hadden"

  Een dementievriendelijk Noord-Holland Noord! Daar maken gemeenten, (vrijwilligers)organisaties, zorginstellingen en winkeliers zich hard voor. Het streven is om 5% van alle inwoners (30.00 inwoners) in 2019 bewust te maken van de impact van dementie. Zodat alle mensen zo lang mogelijk blijven meedoen in het dagelijks leven. Van 7 tot 27 januari 2019 werd hiervoor op grote schaal campagne gevoerd. Hoe begon het allemaal, hoe kreeg de campagne vorm, wie deden er mee en wat leverde het op?

 • Samen groeien naar een dementievriendelijke buurt

  Een half uurtje vrij maken voor iemand met dementie uit jouw buurt? Via het platform van WeHelpen kom je eenvoudig in contact met mensen met een hulpvraag. Wanneer je één van onze trainingen hebt gevolgd hebt kun je vanaf nu bij je profiel op wehelpen.nl met een vergeet-mij-nietje aangeven dat jij specifieke kennis hebt van dementie!

 • Samen jazzmuziek maken, ook met dementie

  Dinsdag 2 april bezocht Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder van Alzheimer Nederland, Odense Jazz in Amsterdam. Het Odensehuis is een inloop-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) geheugen of dementieklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden.

 • Een profielwerkstuk met een gouden rand

  Lisanne de Graaf en Ellen Bosma van de examenklas mavo-4 van het Veenlanden college in Mijdrecht deden voor hun profielwerkstuk onderzoek naar de eenzaamheid onder ouderen, waaronder ook mensen met dementie.

 • Een dementievriendelijke dierenweide in Beilen

  Zaterdag 2 maart werd er bij Dierenweide Stroomdal Beilen een middag ingeruimd voor de training 'GOED omgaan met dementie'. De training, met zo'n 25 deelnemers van jong tot oud, werd verzorgd door onze trainers Maria Delobel en Ko Muller.

 • Werk aan de winkel voor provincies

  In een dementievriendelijke samenleving kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen. Dat kan alleen met hulp en begrip vanuit de maatschappij. Als iedereen een steentje bijdraagt maken we samen Nederland dementievriendelijk. Met de provinciale verkiezingen nog vers in het geheugen roepen wij alle provincies op om dementievriendelijk te worden. Kom in actie en steun onze beweging!

 • Maak kennis met de nieuwste telg in ons trainingsaanbod!

  In het werkgebied van de beveiliger of toezichthouder - van winkelgebied tot station -  gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er iets bijzonders gebeurt. Dat vraagt om vooruitkijken en gepast handelen. Voor situaties waarin dementíe de hoofdrol speelt ontwikkelden wij de online training ‘Veiligheid & Toezicht’ die vanaf 13 maart voor iedere medewerker in Veiligheid en Toezicht gratis beschikbaar is.