Training MeanderOmnium

Chauffeurs van MeanderOmnium voorkomen eerder uitstappen

Op 7 juni vond in Zeist de training GOED omgaan met dementie plaats voor chauffeurs van de bussen van MeanderOmnium. Stichting MeanderOmnium is dé welzijnsorganisatie van Zeist.

Eerder uitstappen

De vrijwilligers, die merendeels gepensioneerd zijn, werken als chauffeur of bijrijder in de gemeente Zeist. Zij willen graag iets betekenen voor de maatschappij. Dus vervoeren zij onder andere mensen met dementie die naar de dagbesteding gaan. Maar ook individuele klanten. Klanten van wie ze dus niet weten of ze (beginnende) dementie hebben. Daarom vonden de deelnemers aan de training het erg leerzaam om te leren hoe je dementie herkent. Zij gaven mooie praktijkvoorbeelden van wat ze zoal meemaken in de omgang met mensen met dementie. Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor dat mensen eerder willen uitstappen dan de bedoeling is. Het is als chauffeur dan fijn om te weten hoe je hiermee kunt omgaan.

praktijksituatie-meander
Training in volle gang groepje

Rollenspellen

Tijdens de rollenspellen kwam aan de orde hoe je iemand met dementie geruststelt, oogcontact kunt maken en geduld kunt tonen. De chauffeurs vonden de rollenspellen erg leerzaam. Ook werden in kleine groepjes ervaringen gedeeld en discussies gevoerd. Volgens Bahar Simsek, coördinator Belbus van MeanderOmnium, waren alle deelnemers erg tevreden en enthousiast over de training. Daarom worden in september en oktober nieuwe trainingen georganiseerd voor meer vrijwilligers van MeanderOmnium.

Kaartspel
Training in volle gang
Certificaten

Online training 'In het vrijwilligerswerk'

Komen de vrijwilligers van jouw organisatie ook vaak in contact met mensen met dementie? Laat hen onze online training 'In het vrijwilligerswerk' volgen! Of vraag net als MeanderOmnium een training op locatie voor hen aan.