Nieuws & media

 • Muziekcafé Amersfoort
  dinsdag 15 augustus 2017
  Genieten en ontmoeten in het Muziekcafé

  In september gaat in Amersfoort het Muziekcafé van start. Dit is een huiskamerconcert voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en anderen die graag willen deelnemen. Iedereen is welkom! 

 • Dementievriendelijke samenwerking van pedicures in Den Helder

  Acht individuele pedicures uit Den Helder, die speciaal voor Samen dementievriendelijk met elkaar samenwerken, volgden de training Goed omgaan met dementie. Iedere pedicure heeft haar eigen praktijk en behandelt regelmatig met cliënten met dementie. Voor hun samenwerking ontvingen zij de sticker Samen dementievriendelijk.

 • Samen dementievriendelijk en WeHelpen versterken elkaar

  Onze missie is bekend: wij willen dementie bespreekbaar maken en Nederlanders bewust maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie. Hoe meer organisaties en initiatieven bij ons aansluiten en met ons samenwerken, hoe meer we bereiken. WeHelpen is zo’n organisatie.

 • EHBO hulpverleners krijgen training in omgaan met dementie

  Stel je voor... je wilt als (vrijwillige) hulpverlener iemand helpen. Maar diegene is verward en een beetje in paniek en weigert alle hulp. Hij wordt zelfs een beetje agressief. Hoe los je dit op?

 • maandag 17 juli 2017

  Steeds meer filialen van Rabobank dementievriendelijk!

  Rabobank vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven bankieren. Mensen met dementie hebben in meer of mindere mate moeite met het doen van hun bankzaken. Rabobank zet zich graag voor hen in. Onlangs waren er onder andere trainingen in Krimpenerwaard en Rijk van Nijmegen.

  Voorzijde gebouw Rabobank
 • Training op locatie bij Albert Heijn in Oss

  Na een geslaagde pilot waarbij 10 winkels dementievriendelijk werden, is Albert Heijn gestart met gerichte trainingen op locatie. Op woensdag 5 juli jl. vond er een training plaats bij een filiaal in Oss.

 • Theek5 bijt spits af op weg naar dementievriendelijk Oosterhout

  Op maandag 3 juli volgden medewerkers en vrijwilligers van bibliotheek Theek5 als eersten in de gemeente Oosterhout een training Goed omgaan met dementie.

 • Omgaan met dementie voor thuiszorgmedewerkers

  Juist in de thuiszorg krijgen medewerkers te maken met mensen met dementie. Daardoor ontstaan soms onverwachte situaties op de werkvloer. Herkennen van dementie is lastig, zelfs als er een diagnose is gesteld. Daarom ontwikkelde Samen dementievriendelijk samen met thuiszorgorganisatie Tzorg de branchetraining 'In de thuiszorg'.