Nieuws & media

 • zien is 1... doen is 2
  maandag 17 juni 2019
  Aandacht voor mensen met dementie in tv commercial

  Inmiddels steunen meer dan 200.000 mensen de beweging om heel Nederland dementievriendelijk te maken. Dat is een mooie ontwikkeling ! Om de bewustwording verder te vergroten is vanaf maandag 17 juni de  commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' van Samen dementievriendelijk terug op tv.

 • Een prettige dienstverlening en een vertrouwde omgeving

  GGD Hollands Noorden uit Noord-Holland wil bijdragen aan een samenleving waarin mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Ook willen zij zorgen voor een prettige dienstverlening en een vertrouwde omgeving bieden voor álle klanten en bezoekers, ook mensen met dementie.

 • Rabobank Peelland Zuid helpt klant met dementie zo goed en passend mogelijk

  Op maandag 3 juni 2019 werd op alle kantoren van Rabobank Peelland Zuid het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uitgereikt. De bank ontving deze waardering omdat zij de medewerkers de training 'GOED omgaan met dementie' liet volgen.

 • In een dementievriendelijke gemeente is dementie bespreekbaar

  Hoe blijf je met dementie zelfstandig wonen en kun je blijven deelnemen aan maatschappelijke activiteiten in de wijk? Voor de Werkgroep Samen dementievriendelijk Klazienaveen draait het om inwoners met dementie en hun naasten en mantelzorgers.

 • donderdag 16 mei 2019

  Al ruim 200.000 steunbetuigingen!

  Wij zijn trots! Al meer dan 200.000 mensen zijn dementievriendelijk of willen dat worden. Joyce was nummer 200.000. Natuurlijk gingen wij bij haar langs met taart en een cadeautje. En om haar verhaal te horen!

  200000 dementievriendelijk
 • Ook mensen met dementie hebben hulpvragen

  Sinds een paar weken verschijnen steeds meer vergeet-me-nietjes in profielen van hulpbieders op wehelpen.nl. Het blauwe bloemetje laat zien dat deze persoon onze training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd. Voor iemand met dementie of diens mantelzorger is het dan in een oogopslag duidelijk dat deze hulpbieder de signalen van dementie herkent en goed met iemand met dementie weet om te gaan.

 • Medewerkers in bedrijfsleven nog onvoldoende dementievriendelijk

  Vandaag start onze campagne ‘Dementievriendelijk in je werk’. Hierin worden mensen die in hun werk te maken krijgen met klanten of bezoekers met dementie, opgeroepen om hun kennis over het omgaan met klanten met dementie te vergroten met een van de 11 gratis online trainingen voor specifieke beroepsgroepen.

 • Eerste dementievriendelijke buurtvereniging in Best!

  Buurtvereniging S.K.V. (Schans, Klaverhoek en de Vleut) in Best mag zich de eerste dementievriendelijke buurtvereniging noemen. Is dat gaaf of niet? De vrijwilligers van de vereniging volgden op 1 mei 2019 een training GOED omgaan met dementie op locatie.