Nieuws & media

 • rabobank rijk van nijmegen dementievriendelijk
  woensdag 13 december 2017
  Vestigingen Rabobank Rijk van Nijmegen dementievriendelijk

  Bij (beginnende) dementie worden geldzaken ingewikkelder. Dan is het soms lastig om zelf nog de bankzaken te regelen. Met het thema ‘Samen bankieren’ biedt Rabobank onder andere klanten met dementie ondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelf kunnen bankieren.

 • Ontvang het unieke kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'

  Vanaf nu kun je familie en vrienden verrassen met wel heel bijzondere gerechten. Sinds 6 december ontvang je na afronden van een gratis online training een digitaal kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'.

 • Als iemand de bal niet meer los wil laten...

  Op 29 november jl. Volgde een groep studenten van de MBO opleiding Sport en Bewegen aan het ROC van Twente een training GOED omgaan met dementie. Tijdens de stage van hun keuzevak 'Senioren in beweging' komen zij onder andere in contact met mensen met dementie.

 • Leidse Rederij ontvangt sticker Samen dementievriendelijk

  Stichting De Leidse Rederij ontving op 25 november de sticker Samen dementievriendelijk. Als vrijwilligersorganisatie van ruim zestig enthousiaste schippers, gidsen en scheepstechnici willen zij al hun bezoekers op hun gemak laten genieten van een mooie rondvaart. Ook mensen met dementie. In september volgden daarom 40 vrijwilligers een training Goed omgaan met dementie en brachten daarna de geleerde vaardigheden in praktijk.

 • maandag 27 november 2017

  Trainingsdag dementievriendelijke uitvaartzorg

  Terramor, de eerste dementievriendelijke uitvaartorganisatie van ons land, houdt op 16 december een trainings- en informatiedag voor iedereen die meer wil weten over hoe je in deze branche dementievriendelijk kunt zijn. De dag wordt gehouden in De Amershof in Amersfoort.

  dementievriendelijke uitvaartzorg
 • Commercial 'Bij de bakker' weer op TV

  Vanaf 20 november zie je gedurende twee weken onze commercial 'Bij de bakker' weer op TV. In de commercial zien we een man met dementie die wekelijks zijn brood gaat halen bij de bakker. "Ik wil brood", zegt hij. Maar keuze uit meerdere broden werkt verwarrend voor iemand met dementie...

 • Gemeente Den Helder ontvangt certificaat dementievriendelijk!

  Goed nieuws! We hebben er weer een dementievriendelijke gemeente bij. Dinsdagavond 14 november ontving wethouder Pieter Kos in Den Helder het certificaat uit handen van Nel Ockenburg (voorzitter van het bestuur van afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland). Dat gebeurde tijdens een informatieve bijeenkomst over dementie in de trouwzaal van het stadhuis. (Foto: Wout van den Berg fotografie)

 • Vitras ontvangt certificaat ‘Dementievriendelijke Organisatie’

  Op maandag 13 november ontving bestuurder mevrouw D. van der Linden van Vitras het certificaat ‘Dementievriendelijke Organisatie’ uit handen van wethouder M. Fluitman van de gemeente Zeist. De uitreiking vond plaats in het Beauforthuis in Zeist, in aanwezigheid van onze relatiemanager Roderik Reinstra. Vitras ontving het certificaat voor hun kwalitatief hoogstaande, integrale dementiezorg voor cliënten én mantelzorgers.