Nieuws & media

 • VW-busje-met-logo
  vrijdag 16 juni 2017
  Samen dementievriendelijk gaat 'on tour'!

  Samen dementievriendelijk start een twee-weekse campagne om Brabant dementievriendelijk te maken. Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant geeft op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-mij-niet tour. Vanaf dat moment rijden wij twee weken langs markten en winkelcentra in verschillende Brabantse steden.

 • Chauffeurs van MeanderOmnium voorkomen eerder uitstappen

  Op 7 juni vond in Zeist de training GOED omgaan met dementie plaats voor chauffeurs van de bussen van MeanderOmnium. Stichting MeanderOmnium is dé welzijnsorganisatie van Zeist.

 • Albert Heijn vestiging Bisonspoor geeft goede voorbeeld

  Op 22 september 2016 heeft Susan Jonk, manager van de Albert Heijn vestiging in Bisonspoor Maarssenbroek, samen met twaalf andere organisaties in Stichtse Vecht, de intentieverklaring dementievriendelijk Stichtse Vecht ondertekend.

 • ABN AMRO wil warm welkom bieden aan klanten met dementie

  Klanttevredenheid betekent voor ABN AMRO niet alleen gewoon goede service leveren. De bank wil graag een warm welkom kunnen geven aan álle klanten, ook aan klanten met dementie.

 • dinsdag 23 mei 2017

  En het beste onvergetelijke recept is...

  Uit de talloze inzendingen, die binnenkwamen tijdens onze onvergetelijke receptenactie heeft Caspar Bürgi na lang nadenken het beste recept gekozen. Het werd de schoenlapperstaart van Fenny’s oma.

  Fenny en Nienke in keuken
 • Dementievriendelijke buurtbemiddelaars

  Wát zoveel? Het was even schrikken voor sommige buurtbemiddelaars toen ze hoorden dat één op de vijf mensen dementie krijgt. De cijfers liegen er natuurlijk niet om en dat was voor velen een reden om deel te nemen aan de training ‘Goed omgaan met dementie’ van Samen dementievriendelijk. De Zwolse buurtbemiddelaarsclub van Travers Welzijn is daarmee de eerste lichting van buurtbemiddelaars die zich dementievriendelijk mag noemen.

 • Samen dementievriendelijk en Stichting 2109 gaan samenwerken

  Samen dementievriendelijk en Stichting 2109 uit Son en Breugel slaan de handen inéén. Beide partijen hebben een gedeelde visie: een dementievriendelijke samenleving en dus ligt een samenwerking voor de hand.

 • Samen Dementievriendelijk ontwikkelt met CZ training Aan de telefoon

  Zorgverzekeraar CZ en Samen dementievriendelijk hebben de handen inéén geslagen en hebben samen een online training ontwikkeld voor de medewerkers van de frontoffice van CZ.