Nieuws & media

 • dementievriendelijk in je buurt
  maandag 28 oktober 2019
  Mensen met dementie ontvangen onvoldoende steun van sociale omgeving

  43% van de mensen met dementie voelt zich eenzaam. Dat zeggen 351 mantelzorgers in een onderzoek van Samen dementievriendelijk. Daarom lanceren we vandaag een nieuwe campagne én een nieuwe gratis online training! Speciaal voor vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes van mensen met dementie. Zij maken een groot verschil bij het tegengaan van eenzaamheid.

 • Alzheimer Nederland op tv

  Nieuwe herinneringen maken we samen tijdens de tv-show: herinneringen voor het leven. En dat doen we niet alleen maar samen met bekende Nederlanders als Gerdi Verbeet, Ron Blaauw en Selma van Dijk. Zij delen hun persoonlijke verhalen. Verder zijn er bijzondere optredens van Simone Kleinsma en Voice Kids-winnaar Silver Metz.

 • Start campagne 'GOED omgaan met dementie In het openbaar vervoer' op Utrecht CS!

  Op maandag 16 september gaf vicepremier Hugo de Jonge samen met de directieleden van Alzheimer Nederland, NS en Transdev in de stationshal van Utrecht CS het startschot voor de nieuwe campagne 'GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer'. De campagne maakt reizigers in het openbaar vervoer bewust dat er medereizigers met dementie zijn, die mogelijk hulp nodig hebben.

 • Reizen met OV voor mensen met dementie al snel onmogelijk

  Een snelle handeling zoals het inchecken op het station of in de bus is voor mensen met (beginnende) dementie een onmogelijke opgave. Door dementie te herkennen kunnen OV-medewerkers en medereizigers iemand met dementie helpen zodat diegene prettig zijn of haar reis kan voortzetten.

 • donderdag 12 september 2019

  Aankondiging nieuwe campagne ‘GOED omgaan met dementie In het openbaar vervoer’

  Voor de 280.000 mensen die in Nederland leven met (beginnende) dementie gaat reizen met het openbaar vervoer bepaald niet vanzelf. Volgens onderzoek van Alzheimer Nederland in 2015 wordt dat voor hen al snel als onmogelijk ervaren. Maar dat kan veranderen als zij tijdens hun reis hulp krijgen van een medewerker of een medereiziger. Aanstaande maandag (16 september) vindt de lancering plaats. Iedereen is welkom, dus kom langs! 

  dementievriendelijk in het openbaar vervoer
 • Praxis gaat een stapje verder!

  Praxis past als eerste en enige landelijke keten haar beleid aan om beter rekening te kunnen houden met klanten met dementie. Naast het trainen van medewerkers gaan ze dus nog een stapje verder. Een mooi voorbeeld voor andere organisaties! 

 • Een afscheid met een goed gevoel voor iedereen

  Dementie treft in Nederland één op de vijf mensen. Bij vrouwen is dat zelfs één op de drie. Hierdoor krijgt een crematorium bij een uitvaart steeds vaker te maken met een achtergebleven partner of nabestaande die aan dementie lijdt.

 • Hoe een training op locatie een onverwacht vervolg kreeg!

  Op 20 juni 2019 verzorgden onze trainers Aleid van der Meer en Cees Croes een succesvolle training op locatie bij de brandweer van Abcoude. Enthousiast geworden over het rollenspel, vroegen de brandweermensen of onze trainers ook een rol wilden spelen tijdens de oefening die een week later plaats zou vinden. Zo kwam het dat Aleid samen met een andere trainer, Hub van Kerkhof, deelnam aan een heuse brandweeroefening!