Nieuws & media

 • limburg-dementievriendelijk
  vrijdag 16 februari 2018
  Meer dan twintig organisaties gaan voor een dementievriendelijk Limburg

  Op 19 februari start de campagne ´Samen maken we Limburg dementievriendelijk´. Meer dan twintig Limburgse organisaties – groot en klein – meldden zich inmiddels aan voor de bedrijfsestafette die onderdeel uitmaakt van de campagne. De campagne duurt drie weken.

 • Training op locatie met internationaal tintje bij Zorgboerderij Levensvreugde

  Een training 'Goed omgaan met dementie' op locatie bij Zorgboerderij Levensvreugde uit den Hout kreeg een speciaal tintje door de aanwezigheid van een cameraploeg uit Hong Kong...

 • Primeur: eerste dementievriendelijke regio in Nederland!

  Zorgverzekeraar DSW en gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland hebben een samenwerkingsverband gesloten om samen een dementievriendelijke regio te vormen. Op 1 februari namen de wethouders Zorg van de vier gemeenten en de directeur van DSW een certificaat Samen Dementievriendelijk met de bijbehorende vlag in ontvangst.

 • Help Hans!

  Hans heeft dementie. Net als 270.000 andere Nederlanders. Heel veel mensen weten niet wat ze moeten doen als ze iemand met dementie tegenkomen. Daarom is vanaf 5 februari onze commercial te zien op televisie.

 • vrijdag 26 januari 2018

  Samen dementievriendelijk en WeHelpen samen in de e-healthweek

  In de e-healthweek, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP Platform voor de InformatieSamenleving, wordt de samenwerking tussen Samen dementievriendelijk en WeHelpen officieel bekrachtigd met een handtekening. Hét moment om de aandacht te vestigen op de gevolgen van dementie in de Nederlandse samenleving.

  samenwerking Samen dementievriendelijk en WeHelpen
 • Een dementievriendelijke gemeente begint op het gemeentehuis

  Steeds meer mensen in Nederland krijgen een vorm van dementie. Ook in jouw gemeente. Hoe herken jij als medewerker op het gemeentehuis een bewoner met dementie? En hoe sta je hen op de juiste manier te woord? Doe onze gratis online training 'Op het gemeentehuis'.

 • Europese zorgprijs voor dementievriendelijk Roermond!

  Dementievriendelijk Roermond heeft de Vorsorgepreis 2018 gewonnen. Volgens het juryrapport is het project een voorbeeld voor andere Europese gemeentes. Op zondag 14 januari 2018 vond de prijsuitreiking plaats in Grafenegg (Oostenrijk).

 • Doembeelden over dementie staan dementievriendelijke samenleving in de weg

  Actualiteitenprogramma Nieuwsuur op NPO2 zond onlangs een vierluik over dementie uit. In de serie belichtten wetenschappers de misvattingen rondom de ziekte en werden drie mensen met dementie gevolgd die met wat hulp van vrienden, familie of professionals zelfstandig wonen en een betekenisvol leven leiden.