Nieuws & media

 • Huis ter Duin dementievriendelijk
  donderdag 5 april 2018
  Grand Hotel Huis ter Duin ontvangt certificaat dementievriendelijk

  Op woensdagavond 28 maart werd tijdens een event bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk onze nieuwe online training ‘In de horeca’ gelanceerd. Dat Huis ter Duin plaats van handeling was, is niet zonder reden. Het beroemde hotel is nauw betrokken bij het initiatief. Voor hun inspanningen ontvingen Directors Stephan en Marianne Stokkermans tijdens het event het certificaat 'dementievriendelijk'. Welk hotel volgt?

 • Lionsclub Best Oirschot zet zich in voor dementievriendelijke gemeenschap

  Onder het motto 'We Serve' zetten de leden van Lionsclub Best Oirschot zich belangeloos en met resultaat in voor maatschappelijke doelen. In 2018 komen zij onder andere in actie voor mensen met dementie, zodat deze zo lang mogelijk in hun normale leefomgeving kunnen blijven meedoen. Bijvoorbeeld bij de club of vereniging waar ze actief zijn. Daarnaast vinden 'de Lions' het heel belangrijk dat mantelzorgers op een goede manier ondersteund worden.

 • SPAR vergroot de verbinding met de buurt

  In Nederland is een toenemende vraag naar aandacht voor ouderen. Hun behoefte aan gezelschap en ondersteuning in alledaagse dingen is groot. SPAR geeft hieraan gehoor in een unieke samenwerking met Samen dementievriendelijk en WeHelpen.

 • Smaken van vroeger in dementievriendelijk Zuiderzeemuseum

  Op woensdag 28 maart ontving het Zuiderzeemuseum uit handen van Annet Koelman, bestuurslid van de afdeling West-Friesland van Alzheimer Nederland, de sticker en het certificaat Samen dementievriendelijk. De uitreiking vond plaats in het decor van het museumrestaurant. Ter ere van de uitreiking en de opening van het seizoen Vers van vroeger, dat op vrijdag 30 maart start, werden 22 mensen met dementie en hun naasten uitgenodigd voor een speciale lunch.

 • donderdag 29 maart 2018

  Nieuwe online branchetraining ‘In de horeca’

  Op woensdagavond 28 maart werd bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk onze nieuwe online training ‘In de horeca’ gelanceerd. In deze gratis training leren horecamedewerkers hoe ze het beste om kunnen gaan met gasten met dementie. Naast de vele aanwezige horecaondernemers was ook tv persoonlijkheid en hotelier Meneer Reimers aanwezig. Hij vertelde over dementie en gastvrijheid. 

  horeca dementievriendelijk
 • Rosengaerde zet zich in voor een dementievriendelijk Dalfsen

  Wooncentrum Rosengaerde in Dalfsen wil dat mensen met dementie onderdeel kunnen blijven uitmaken van de maatschappij. Eén van de speerpunten van het wooncentrum is daarom het streven naar een dementievriendelijke samenleving. Daar maken zij zich in Dalfsen op vele manieren sterk voor!

 • Eerste dementievriendelijke diëtiste in Zwijndrecht

  Diëtistenpraktijk Zwijndrecht van Esmee Marsé is het eerste bedrijf in Zwijndrecht dat de sticker en het certificaat Dementievriendelijk heeft ontvangen. Naast haar werk als diëtiste is Esmee ook vrijwilliger bij Alzheimer Nederland.

 • ‘Een twinkeling in de ogen’ is een ontroerend portret van dementie

  Afgelopen jaar verscheen een serie van twaalf verhalen over het Odensehuis Hoeksche Waard in Oud-Beijerland in huis-aan-huis krant Het Kompas. Deze verhalen zijn nu gebundeld en verschenen onder de titel
  Een twinkeling in de ogen - Verhalen over geheugenproblemen en dementie’.