Nieuws & media

 • dementievriendelijke winkelroute
  donderdag 19 juli 2018
  Veilig op weg naar het winkelcentrum

  Het is nog geen 300 meter lopen van ontmoetingscentrum Odensehuis Het Schouw naar winkelcentrum Boven 't IJ. Toch raken mensen met dementie er geregeld in de war. Om hen op weg te helpen bedacht het Odensehuis een dementievriendelijke looproute.

 • "Bij optredens zingt de hele zaal mee"

  Vrijdag 25 mei 2018 ontving Stichting Goud voor Oud in Son de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van Diny Nooijen (belangenbehartiger van Alzheimer Nederland in Son en Breugel) en Henk van den Heuvel (bestuurslid Alzheimer Zuidoost Brabant en trainer bij Samen dementievriendelijk).

 • Een aangename en verrassende avond in Goirle

  Op dinsdag 26 juni 2018 was er een training GOED omgaan met dementie in de bibliotheek in Goirle. De groep deelnemers bestond uit enkele vrijwilligers plus medewerkers van twee enthousiaste bedrijven.

 • Marga Bult geeft startsein voor dementievriendelijk Overijssel

  Onze campagne ‘Samen maken we Overijssel dementievriendelijk’ is in volle gang. Na een succesvolle dag in Deventer volgde een feestelijke bijeenkomst in Zwolle met als stralend middelpunt onze ambassadeur Marga Bult.

 • donderdag 14 juni 2018

  Langer meedoen met dementie

  Zeventig procent van alle mensen met dementie in Nederland woont thuis en wil graag mee blijven doen aan het dagelijks leven. Dat betekent vaak een uitdaging voor gemeenten; niet elke stad of dorp is hier al op ingesteld. Alzheimer Nederland biedt de helpende hand met behulp van het boekje ‘Langer meedoen’.

  langer meedoen met dementie
 • “Weet wat je niet moet doen, dan is de rest altijd goed”

  Op 4 juni 2018 volgden de medewerkers van Zalencentrum Prinsenhof in Best de training ‘GOED omgaan met dementie’. Manager Martijn de Poorter zet zich graag in als ambassadeur voor dementie.

 • Hans duikt weer op!

  Op maandag 14 mei ging onze tv-campagne 'Omgaan met dementie op straat' van start. Heb jij Hans al weer gespot op televisie of social media? Hoe zou jij reageren als je iemand als Hans ontmoet?

 • Dementievriendelijke respijtzorg

  Op donderdag 6 april 2018 volgden de medewerkers van respijtzorghuis Maison Patrick een training Goed omgaan met dementie. Trainers Ruud en Gerda (tevens Coördinator regionale activiteiten Alzheimer Nederland) spraken van een boeiende bijeenkomst.