Nieuws & media

 • huisartsen dementievriendelijk
  dinsdag 4 december 2018
  Ook huisartsen volgen training GOED omgaan met dementie

  Op donderdag 29 november nam huisarts Willemijn de Graaf van Huisartsenpraktijk Berg en Dal namens alle medewerkers het certificaat en de sticker dementievriendelijk in ontvangst uit handen van Eric Dirks, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland.

 • Wilma terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 150.000 mensen onze beweging. Maar zoals blijkt uit de Dementiemonitor is dat nog lang niet genoeg! Daarom is vanaf maandag 19 november onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv.

 • Begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

  Wethouder Corine Bronsveld nam op woensdag 7 november namens de gemeente Maassluis het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst uit handen van Janine Lachman van de afdeling Nieuwe Waterweg Noord van Alzheimer Nederland. Maassluis is hiermee de eerste erkende dementievriendelijke gemeente in de MVS regio (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam).

 • Nog steeds weinig begrip onder mensen die verder afstaan van iemand met dementie

  Voor de zesde maal op rij heeft Alzheimer Nederland samen met het Nivel een landelijk onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen en behoeften van mantelzorgers. Hoe ervaren zij het zorgen voor hun naaste? Wat is de invloed van het mantelzorgen op hun sociale leven? Zijn zij vaker eenzaam? En hoe dementievriendelijk is volgens hen de omgeving?

 • donderdag 25 oktober 2018

  Onze online training ‘In de winkel’ is vernieuwd!

  Een dementievriendelijke retail en detailhandel. Dat is de inzet van onze nationale campagne ‘dementievriendelijke winkel’ die op maandag 29 oktober start. Tijdens de campagne brengen we onze vernieuwde online training ‘In de winkel’ onder de aandacht.

  goed omgaan met dementie in de winkel
 • "Als organisatie midden in de samenleving"

  Hoe kun je mensen met dementie herkennen? En hoe kun je hen het beste benaderen? Dit zijn belangrijke vragen voor naaste familie en vrienden, maar zeker ook voor bedrijven. Daarom volgden de Seniorenadviseurs Dagelijkse Bankzaken, Financieel Advies en Private Banking van Rabobank Eindhoven-Veldhoven de online training ‘GOED omgaan met dementie’.

 • Cultuurspoor Best is dementievriendelijk!

  Stichting CultuurSpoor Best staat voor de ontwikkeling van de inwoners van Best, waardoor iedereen volwaardig kan meedoen in de maatschappij. Op 2 oktober volgden medewerkers en vrijwilligers een training ‘GOED omgaan met dementie’ op locatie.

 • Een dag vol uitwisseling van kennis en ervaringen

  Op maandag 19 november vindt in het Beatrix Theater in Utrecht de vijfde editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Dit jaar is er opnieuw een dagvullend programma met speciale aandacht voor kunst en cultuur in de dementiezorg. Het Jaarevent 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland, Vilans en ZonMw.