Nieuws & media

 • MBO-studenten dementievriendelijk
  donderdag 19 oktober 2017
  MBO-studenten dementievriendelijk met interactief lespakket

  Op donderdag 21 september 2017, Wereld Alzheimer Dag, werd het e-learning pakket ‘MBO-studenten dementievriendelijk’ gepresenteerd. Dit interactieve lespakket leert toekomstige werknemers in het midden- en kleinbedrijf hoe ze hun supermarkt, café, kapsalon, enzovoort dementievriendelijk kunnen maken. Inmiddels is het lespakket helemaal klaar voor gebruik.

 • Primeur voor vrijwilligers gemeente De Ronde Venen

  Gemeente De Ronde Venen wordt dementievriendelijk.

 • 'Ach, moedertje' gaat verder waar 'Ma' ophield

  De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Hugo's nieuwe boek 'Ach, moedertje' volgen we haar dagelijkse leven en dat van haar acht medebewoners.

 • Taxibranche maakt zich sterk voor een dementievriendelijke samenleving

  Bij Brookhuis Personenvervoer hebben de eerste chauffeurs onze training "In de Taxi" met succes afgerond. Hiermee maakt Brookhuis zich sterk voor een dementievriendelijke samenleving! Wij hopen dat vele vervoersbedrijven hun voorbeeld zullen volgen na onze workshop op Taxi Expo 2017.

 • dinsdag 3 oktober 2017

  'Samen zetten we dementie op de kaart'

  Wij gaan samenwerken met expert verbinder Harrie Lamers. Harrie is een expert op het gebied van netwerken en kan dus veel betekenen voor ons project. Samen maken we Nederland bewust van de impact van dementie op de samenleving. 

  Harrie Lamers dementievriendelijk
 • Boodschappenroute voor mensen met dementie

  Voor de deur van Odensehuis Andante aan de Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht is op 12 september jl de eerste tegel van een boodschappenroute voor mensen met dementie onthuld. 

 • Turkse ouderen met dementie langer thuis met thuiszorg van Hayat

  Op 15 augustus van dit jaar ontving Hayat Thuiszorg de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van Netty van Alphen, voorzitter van de afdeling Alzheimer Nederland regio Breda. De thuiszorgorganisatie richt zich met name op ouderen met een migrantenachtergrond en ontving de sticker voor hun inspanningen om met name Turkse mensen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen.

 • Wereld Alzheimer Dag 2017

  Donderdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag werd wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Wij zetten een aantal initiatieven en activiteiten op een rij!