Nieuws & media

 • Omgaan met dementie op straat
  maandag 17 februari 2020
  Hans terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 315.000 mensen onze beweging. Maar dat is nog lang niet genoeg! Alle 17 miljoen inwoners van Nederland zijn nodig voor een dementievriendelijke samenleving. Daarom is vanaf maandag 17 februari onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv. Deze keer met Hans.

 • Samen dementievriendelijk heeft iets te vieren!

  Begin van het jaar hebben we ons doel voor eind 2020 al behaald: 310.000 mensen geregistreerd op onze website. Het programma is daarmee succesvoller dan gedacht. Hoe komt dat eigenlijk?

 • Samen dementievriendelijk op de Beursvloer in Ermelo

  Op 30 januari hield Welzijn Ermelo voor de vierde keer Ermelo’s Beursvloer. Bij dit evenement betekenen deelnemers iets voor elkaar, door onbetaald werk uit te wisselen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en stichtingen, maar ook inwoners zijn welkom. Deze keer was ook Samen dementievriendelijk aanwezig in de persoon van trainer Jos van Deurne en oud-trainer Alex Kleijnen!

 • ActiZ dementievriendelijk! ANBO neemt het stokje over

  Op 19 december 2019 ontving ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, het certificaat 'Samen dementievriendelijk' uit handen van Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk. Vrijwel alle medewerkers van ActiZ volgden namelijk de online training ‘GOED omgaan met dementie’. ActiZ nodigde ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, uit om dit ook te doen. Als leden van het Deltaplan Dementie geven zij het stokje voor een dementievriendelijke samenleving aan elkaar door.

 • donderdag 5 december 2019

  Samen dementievriendelijk onderdeel van nieuw dementieprogramma minister De Jonge

  Minister De Jonge van VWS heeft vorige week zijn plannen voor een overkoepelend dementieprogramma voor de jaren 2021 – 2030 gepresenteerd. Een van de vier speerpunten is meer verbinding in de samenleving. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten mee blijven doen. Daarin ziet de minister een rol voor Samen dementievriendelijk.

  dementieprogramma
 • Op weg naar een dementievriendelijke parochie

  Onder de titel 'Op weg naar een dementievriendelijke parochie' heeft de Sint Norbertusparochie in Roosendaal het initiatief genomen om vrijwilligers die regelmatig in contact komen met parochianen, zoals vrijwilligers van bezoekgroepen, kosters, e.d. een training van Samen dementievriendelijk aan te bieden.

 • 280.000 mensen dementievriendelijk!

  Het aantal mensen dat via onze website heeft laten weten goed om te willen gaan met mensen met dementie is de 280.000 gepasseerd. Een mijlpaal! Want daarmee zijn net zo veel mensen dementievriendelijk als er mensen met dementie in Nederland zijn.

 • Landelijke campagne is terug!

  Onze commercial ‘Zien is 1… Doen is 2’ is weer te zien: komende twee weken op tv en vier weken lang via social media. In het filmpje zie je hoe mensen op straat en in de supermarkt reageren op Wilma. Wilma heeft dementie.