Nieuws & media

 • pggm-appeltaartconcert-dementie
  dinsdag 19 februari 2019
  “We hebben genoten!”

  Op 30 januari 2019 werd bij pensioenverzekeringsorganisatie PGGM een bijzonder concert gegeven. Dit concert, verzorgd door de Stichting Appeltaartconcerten, was speciaal bedoeld voor mensen met dementie, hun familieleden en/of mantelzorgers en werd zeer goed bezocht.

 • Passend ondersteunen bij dementie

  Wat kunnen professionals in zorg en welzijn betekenen voor thuiswonende mensen met beginnende dementie? Movisie en enkele ervaringsdeskundigen gaan in op het herkennen van dementie, hoe je dementie bespreekbaar kunt maken en welke vormen van ondersteuning in het sociaal domein zoal beschikbaar zijn.

 • Colleges B&W van Teylingen en Lisse dementievriendelijk!

  Op 23 januari 2019 ontvingen beide colleges het certificaat Samen dementievriendelijk uit handen van Irma Alfrink van Alzheimer Nederland. Dit vanwege de training ‘GOED Omgaan met dementie’ die de colleges B&W volgden.

 • Praxis maakt als eerste bouwmarkt zijn winkels dementievriendelijk

  Op 27 december ontving Praxis het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van relatiemanager zakelijke markt Roderik Reinstra. Bij de uitreiking van het certificaat waren de Winkelmanagers van omliggende Praxis-winkels en de Districtmanager aanwezig. Hiermee is Praxis de eerste bouwmarkt met dementievriendelijke winkels.

 • woensdag 9 januari 2019

  Negentig pedicures in één klap!

  Tijdens een congres van Close2Me bv in Limburg tekenden 90 pedicures voor een dementievriendelijk Nederland!

  pedicures dementievriendelijk
 • Ook huisartsen volgen training GOED omgaan met dementie

  Op donderdag 29 november nam huisarts Willemijn de Graaf van Huisartsenpraktijk Berg en Dal namens alle medewerkers het certificaat en de sticker dementievriendelijk in ontvangst uit handen van Eric Dirks, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland.

 • Wilma terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 150.000 mensen onze beweging. Maar zoals blijkt uit de Dementiemonitor is dat nog lang niet genoeg! Daarom is vanaf maandag 19 november onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv.

 • Begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

  Wethouder Corine Bronsveld nam op woensdag 7 november namens de gemeente Maassluis het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst uit handen van Janine Lachman van de afdeling Nieuwe Waterweg Noord van Alzheimer Nederland. Maassluis is hiermee de eerste erkende dementievriendelijke gemeente in de MVS regio (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam).