Nieuws & media

 • Praxis dementievriendelijk
  donderdag 18 juli 2019
  Praxis gaat een stapje verder!

  Praxis past als eerste en enige landelijke keten haar beleid aan om beter rekening te kunnen houden met klanten met dementie. Naast het trainen van medewerkers gaan ze dus nog een stapje verder. Een mooi voorbeeld voor andere organisaties! 

 • Een afscheid met een goed gevoel voor iedereen

  Dementie treft in Nederland één op de vijf mensen. Bij vrouwen is dat zelfs één op de drie. Hierdoor krijgt een crematorium bij een uitvaart steeds vaker te maken met een achtergebleven partner of nabestaande die aan dementie lijdt.

 • Hoe een training op locatie een onverwacht vervolg kreeg!

  Op 20 juni 2019 verzorgden onze trainers Aleid van der Meer en Cees Croes een succesvolle training op locatie bij de brandweer van Abcoude. Enthousiast geworden over het rollenspel, vroegen de brandweermensen of onze trainers ook een rol wilden spelen tijdens de oefening die een week later plaats zou vinden. Zo kwam het dat Aleid samen met een andere trainer, Hub van Kerkhof, deelnam aan een heuse brandweeroefening!

 • Dementievriendelijke ondernemers in Leersum en Overberg

  Vrijdag 28 juni - Een bijzondere dag voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In de dorpen Leersum en Overberg ontvingen zes ondernemers het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van Hans Waaldijk, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug, en Fenny Wiss, regionaal voorzitter afdeling Zeist en e.o. van Alzheimer Nederland.

 • maandag 17 juni 2019

  Aandacht voor mensen met dementie in tv commercial

  Inmiddels steunen meer dan 200.000 mensen de beweging om heel Nederland dementievriendelijk te maken. Dat is een mooie ontwikkeling! Om de bewustwording verder te vergroten is vanaf maandag 17 juni onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv.

  zien is 1... doen is 2
 • Een prettige dienstverlening en een vertrouwde omgeving

  GGD Hollands Noorden uit Noord-Holland wil bijdragen aan een samenleving waarin mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Ook willen zij zorgen voor een prettige dienstverlening en een vertrouwde omgeving bieden voor álle klanten en bezoekers, ook mensen met dementie.

 • Rabobank Peelland Zuid helpt klant met dementie zo goed en passend mogelijk

  Op maandag 3 juni 2019 werd op alle kantoren van Rabobank Peelland Zuid het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uitgereikt. De bank ontving deze waardering omdat zij de medewerkers de training 'GOED omgaan met dementie' liet volgen.

 • In een dementievriendelijke gemeente is dementie bespreekbaar

  Hoe blijf je met dementie zelfstandig wonen en kun je blijven deelnemen aan maatschappelijke activiteiten in de wijk? Voor de Werkgroep Samen dementievriendelijk Klazienaveen draait het om inwoners met dementie en hun naasten en mantelzorgers.