Motivatie en Inspiratie

Manager Nico Spierenburg van de Albert Heijn in Leersum: “Of je nu in een supermarkt werkt, in een restaurant of dansschool, iedereen kan te maken krijgen met een klant of een bezoeker met dementie.” Zijn medewerkers volgden onze training GOED omgaan met dementie en leggen uit waarom zij meewerkten om hun winkel dementievriendelijk te maken.

Daarom volgden Albert Heijn medewerkers de training:

  • "De broer van mijn opa heeft dementie en dat was de eerste keer is dat ik mijn opa zag huilen."
  • "Ik wil de tijd nemen om klanten met dementie te helpen en eventueel meer hulp erbij halen, zodat alles duidelijk is voor de klantdeze daar een positief gevoel bij heeft."
  • "Ik probeer op een rustige manier mee te denken en te helpen."

Albert Heijn Leersum dementievriendelijk

  • "Ik neem de tijd voor klanten die daar behoefte aan hebben. Blijf rustig, leg alles rustig uit en bied hulp waar mogelijk. Zolang er geen stress is tijdens het afrekenen ervaart de klant met dementie dit hopelijk als prettig en durven ze zelf vaker naar de winkel te komen. Rustig blijven en uitleg geven maken mij hopelijk dementievriendelijk."

Ik denk wel dat ik mensen kan geruststellen en ik probeer hen te helpen zo goed als ik kan. Zal altijd een oplossing te zoeken als het verkeerd dreigt te gaan (bijv. iemand bellen of zorgen dat ze weer veilig thuis komen. Heb altijd oogcontact. Geruststellen!! Rustig Praten!! Mensen helpen!!

  • "Als je er ooit zelf mee te maken krijgt wil je ook geholpen worden."
  • "Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie ook mee kunnen doen in onze maatschappij."
  • "Ik vind het belangrijk dat ook mensen met dementie goed geholpen worden in de winkel en zo lang mogelijk in de maatschappij kunnen blijven meekomen."

Ik wil er voor zorgen dat mensen met dementie veilig over straat kunnen gaan. Dat ze zich begrepen voelen. En stress voorkomen in situaties. Ik help graag en ga respectvol met hen om. Wil er voor zorgen dat deze mensen zich veilig voelen in hun omgeving.

Ik word ook ouder en wil dan zelf ook fijn behandeld wil worden!

Ik weet hoe belangrijk het is om mensen met dementie met respect te behandelen. Wij hebben het van dichtbij meegemaakt. Mijn oma met dementie heeft vijf jaar bij ons in huis gewoond.

  • "Wij moeten hen serieus nemen, geruststellen en voor ze openstaan."
  • "Ik heb een opa die dementie heeft en ik vind het heel erg als hij echt alles vergeet wat wij ooit samen gedaan hebben. Geen enkel mens zou hier aan mogen lijden."
  • "Ik heb na deze oefeningen geleerd om in korte duidelijke en vriendelijke zinnen te praten tegen mensen die mogelijk dementie hebben."

Ik ben het in verschillende werksituaties tegengekomen, maar ook in privésituaties. Het feit dat ik rust uitstraal en zorgt ervoor dat ik de onrust bij mensen wegneem. Even een stapje terug voor we weer samen verder gaan.