limburg dementievriendelijk

Samen maken we Limburg dementievriendelijk!

Zeventig procent van de mensen met dementie in Limburg woont thuis en neemt deel aan het ‘gewone’ leven. Jij kunt deze mensen helpen met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op te gaan. Meedoen is gratis én eenvoudig!

https://vimeo.com/255572046

Aandacht voor mensen met dementie in Limburg

In 2020 zijn er 24.000 mensen met dementie in Limburg. Door de vergrijzing stijgt dit aantal daarna tot ca. 41.000 in 2040. Dit zijn aantallen die er niet om liegen. In onze campagne 'Samen maken we Limburg dementievriendelijk' zetten we dementie op de kaart. Zo brengen we het dichterbij de mensen. We richten ons op de Limburgers zelf, maar ook op bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zij hebben namelijk veel invloed in de maatschappij. Wij vragen hen om dementievriendelijk te worden en anderen op te roepen hetzelfde te doen.

Doe mee als organisatie!

dementievriendelijke bedrijven limburg

Doe mee als Limburger!

limburgers dementievriendelijk

MUMC+ trapt af!

Als eerste organisatie trapt het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) de bedrijfsestafette - en daarmee de campagne voor een dementievriendelijk Limburg – af. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats op 19 februari om 10 uur in de centrale hal van het MUMC. Medewerkers en bezoekers van het MUMC krijgen informatie over hoe je als organisatie of als persoon dementievriendelijk kunt worden. Iedereen is welkom. De campagne duurt drie weken.

samen dementievriendelijk

Over Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een 5-jarig initiatief van Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Door middel van het geven van informatie en het voeren van campagnes maken we mensen bewust van de impact die dementie heeft op de samenleving maar ook vooral wat je zelf, als persoon, bedrijf of organisatie kunt doen.

Samen dementievriendelijk, Alzheimer Nederland en het Alzheimer Centrum Limburg slaan de handen ineen met als doel om tot 31 december 2020 ten minste 24.000 Limburgers hun steun te laten betuigen voor een dementievriendelijk Limburg.