Gratis kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'

Welkom als abonnee van onze nieuwsbrief!

Als dank voor jouw inschrijving ontvang je een prachtig digitaal kookboekje met de winnende recepten uit onze 'Onvergetelijke recepten' actie!

Een boekje vol recepten met liefdevolle verhalen en herinneringen

Naar aanleiding van onze 'Onvergetelijke recepten' actie in het voorjaar van 2017 ontvingen wij talloze recepten met liefdevolle verhalen en herinneringen aan dierbaren. Uit deze recepten koos TV-kok Caspar Bürgi de twintig mooiste, met als winnaar de Schoenlapperstaart van Fenny Wiss. “Die taart staat voor de herinnering aan de gezelligheid van vroeger in oma’s keuken”, vertelde Fenny. Deze recepten werden gebundeld in een prachtig kookboekje, waarin Caspar het voorwoord voor zijn rekening nam.

Download het kookboekje

recepten om nooit te vergeten
recepten om nooit te vergeten
recepten om nooit te vergeten

Dementie bespreekbaar maken

Dit kookboekje is ontwikkeld om meer aandacht te vragen voor mensen met dementie. Dementie wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken. Mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen en voor zichzelf blijven zorgen. Zelf de was doen en zelf koken. Vertrouwde gerechten in een vertrouwde omgeving. Maar als de tijd komt dat dat niet meer lukt, is het fijn als hun recepten bewaard blijven. Door de recepten en de verhalen in dit boekje willen we dementie bespreekbaar maken.

word dementievriendelijk en ontvang een digitaal kookboekje

Dit recept is voor mij wat mijn oma was. Iemand die van eenvoudige dingen iets heel speciaals kon maken.