dementievriendelijk in je buurt

Training omgaan met dementie 'In je buurt'!

Zien is 1... Doen is 2!

Als je een buur, vriend(in), sportmaatje met dementie hebt, vind je het misschien bést lastig om contact te houden. Leer hoe je met een klein beetje moeite iets voor hen kunt betekenen. Doe de gratis online training 'In je buurt'.

Dementie in je buurt! 

Speciaal voor al die mensen die wel iemand met dementie kennen, maar niet goed weten hoe ze goed contact kunnen houden, is er nu onze nieuwe online training 'In je buurt'. Leer in vijftien minuten hoe je in je sociale leven met een klein gebaar veel voor iemand met dementie en de mantelzorger kunt betekenen.

 

Dementie in je buurt

 

Gratis workshop voor verenigingen

Mensen met dementie worden door hun ziekte steeds vaker afhankelijk van hulp uit hun sociale omgeving. Dat geldt ook bij het uitoefenen van een sport of hobby. Omdat zij vaak geen hulp vragen, ligt sociaal isolement op de loer.

Daarom is het broodnodig om mensen met dementie actief te blijven betrekken bij de vereniging. Speciaal voor verenigingen hebben wij daarom een gratis workshop van één uur ontwikkeld: ‘GOED omgaan met dementie in je vereniging’.

Vroeger veegde hij met het grootste gemak de baan schoon met het sleepnet. Nu weet hij niet meer hoe dit moet.

Johan weet niet hoe het sleepnet werkt

Gratis bijeenkomst ‘Hoe betrek je de buurt’

Voor Alzheimer café’s en Odensehuizen.
Uit onderzoek blijkt dat 43% van de mensen met dementie zich eenzaam voelt. Daarom is het heel belangrijk om de sociale omgeving te betrekken bij steun en hulp voor mensen met dementie én mantelzorgers. Maar hoe activeer je die sociale omgeving? Speciaal voor Alzheimer Cafés en Odensehuizen bieden wij een gratis informatief én luchtig programma ‘Hoe betrek je de buurt’.

Peter en Wout

Laat je inspireren!

Gelukkig zijn er al heel veel mensen die écht iets betekenen voor iemand met dementie. Lees hun hartverwarmende verhalen en laat je inspireren. Of bekijk onze video!