herken-dementie

Hoe herken je dementie?

Je buurman lijkt vaker verward de laatste tijd. Horen zijn geheugenproblemen bij het ouder worden of zijn het symptomen van beginnende dementie? En is het normaal dat je tennismaatje steeds boos wordt en veel minder zin heeft om af te spreken de laatste tijd?

https://youtu.be/eIXRrQUtYNM

Herken jij de signalen?

Dementie herkennen is moeilijk. Uit onzekerheid geven veel mensen met beginnende dementie niet toe aan hun vergeetachtigheid of veranderingen in hun emoties en gedrag. Hoe weet je of er echt iets aan de hand is met je buurvrouw en of je je zorgen moet maken over je tennismaatje? Want zeg nu zelf: iedereen is wel eens verward, vergeetachtig of zelfs prikkelbaar door stress of vermoeidheid. Lees hieronder onze tips die je helpen om dementie van gewone vergeetachtigheid te onderscheiden. Of download het kaartje met de tien signalen van dementie.

herken jij de signalen van dementie

 

herken de signalen van dementie

Omgaan met iemand met dementie

Naast het overzicht van kenmerken om dementie te kerkennen, bieden wij je ook een aantal tips voor omgaan met iemand met dementie. Hoe spreek je iemand met dementie op de juiste manier aan? Hoe handel je in bepaalde situaties? En wat kun je beter niet doen?

Test je kennis van dementie!

Tot slot: doe de proef op de som en kijk of onze tips je hebben geholpen! In onze basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ ontdek je in 15 minuten hoe je dementie kunt herkennen en hoe je iemand met dementie in bepaalde situaties het beste kunt benaderen. Word dementievriendelijk en doe de training.

NB: Om een training te kunnen doen vragen wij jou om je e-mailadres en postcode achter te laten. Zo kunnen wij zien hoeveel mensen een training doen en zien we waar onze beweging het hardst groeit. Na het invullen van je gegevens ontvang je een welkomstmail. We vragen je nooit om een donatie en sturen geen ongevraagde mails.

In je eentje of als team

Naast onze basistraining bieden we nog meer online trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Daarin leer je niet alleen dementie herkennen, maar vergroot je ook je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Doe de training(en) zelf of stel een team samen met vrienden, familie of collega’s. Nodig hen uit om een training te doen en ook dementievriendelijk te worden. Zo vergroten jullie samen de kennis over dementie en kunnen jullie mensen met dementie nog beter helpen.