Ervaringsverhalen

 • dementievriendelijke conducteur
  ”Ik kan er niet bij dat ik de weg kwijt ben”

  Angela is hoofdconducteur bij NS. Zij ontmoet in haar werk dagelijks bijzondere mensen en beleeft regelmatig mooie en ontroerende momenten op de trein. Zo ook die ene dag toen die oude meneer zijn vrouw kwijt was…

 • dementievirendelijk in het openbaar vervoer
  Momenten die je bijblijven
  “Ik zal die lieve, correcte man nooit vergeten”

  Bert is hoofdconducteur bij NS. Hij is in zijn werk wel gewend aan bijzondere situaties en onverwachte reacties van reizigers. Maar het verhaal van de verwarde reiziger in de trein van Amsterdam naar Rotterdam zal hem altijd bijblijven. 

 • ervaringsverhaal-annet
  Het avontuur van Annet en Willem
  De man die alleen achterbleef op het perron

  Als individueel begeleider treint Annet regelmatig met Willem (60). Hij heeft dementie. Soms loopt een reis niet helemaal als gepland. Annet vertelt...

 • trudi-roothuis-dementievriendelijk
  Van vrijwilliger naar professioneel wandelcoach
  Genieten van de natuur en de geuren onderweg

  Via een baan als kleuterleidster en een functie in het office management verlegde Trudi Roothuis haar grenzen en volgde een opleiding tot Ouderenadviseur. Later startte ze haar eigen bedrijf als professioneel wandelcoach. Vanuit die functie wandelt zij inmiddels ook tweemaal per week een uurtje met mensen met dementie.

 • Nicole Teeuwissen is ouderentandarts én trainer bij Samen dementievriendelijk

  "Iets betekenen voor kwetsbare mensen, dat is bijzonder"

  Al 23 jaar doen ouderen, voornamelijk tachtigplus, voor haar hun mond open. Letterlijk. Want onze trainer Nicole Teeuwisse uit Sittard is tandarts geriatrie. Daar zijn er niet veel van in Nederland. "Mensen met dementie zitten na een goede behandeling veel beter in hun vel. Dat is zo belangrijk. Het komt zelfs voor dat ouderen onnodig overlijden aan de gevolgen van slechte mondgezondheid!"

  ouderentandarts dementievriendelijk
  "Mensen met dementie zitten na een goede behandeling veel beter in hun vel"
 • joyce dementievriendelijk
  Dementievriendelijke verhalen
  "Dan is hij ineens weer zijn eigen heldere zelf"

  Op onze website melden zich dagelijks tientallen tot honderden mensen aan om hun steun te betuigen voor een dementievriendelijke samenleving. De redactie ging op zoek naar de verhalen achter deze aanmeldingen. Deze keer: het verhaal van Joyce. Zij tekende als 200.000ste de steunbetuiging!

 • Waterlandse tandartsen dementievriendelijk
  Dementievriendelijk in je werk
  “Sinds de training gaan wij bewuster om met mensen met dementie”

  De praktijk van de Waterlandse Tandartsen was één van de eerste organisaties die door onze trainers getraind werden in het omgaan met dementie. De training maakte hen extra bewust van wat zij konden betekenen voor hun patiënten met dementie. Sindsdien staat de brochure GOED bij hen op de balie.

 • dementievriendelijk in je werk Ans Odekerken Tzorg
  Dementievriendelijk in je werk
  “Soms heb je engelengeduld nodig”

  Als thuishulp kom je regelmatig of zelfs op vaste tijden bij de mensen thuis. Voor mensen met dementie biedt dat houvast en vertrouwen. Ans Odekerken werkt bij thuiszorgorganisatie Tzorg. Zij vertelt over haar ervaringen met mensen met dementie in haar werk.