Verbeter je dienstverlening

Met een bijzondere training

Een dementievriendelijke organisatie biedt een prettige dienstverlening voor álle klanten, ook mensen met dementie. Bied je medewerkers daarom een training van Samen dementievriendelijk. Daarmee vergroten zij hun kennis in het omgaan met dementie. Zo kunnen jullie nóg betere service verlenen.

Je herkent het vast wel... Die mevrouw die een medewerker tot 5x toe dezelfde vraag stelt. Of die meneer die tijdens het gesprek zomaar ineens heel boos wordt. Hoe ga je daarmee om? Wij hebben goed nieuws! Het maakt niet uit of je directielid, afdelingsmanager of medewerker personeelszaken bent: jij kunt ervoor zorgen dat jouw organisatie of stichting dementievriendelijk wordt. Hoe doe je dat?

Beslissers en leidinggevenden doen dat zo

Lever een bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid van jouw organisatie. Dan versterk je het imago van de organisatie. Laat daarom de medewerkers een training ‘Goed omgaan met dementie’ volgen. Zo maak jij jouw organisatie dementievriendelijk.

Want een dementievriendelijke organisatie:

 • heeft een hogere klanttevredenheid
 • biedt effectievere dienstverlening
 • is onderscheidend
dementievriendelijke grote organisaties

Voorloper in je branche en de omgeving!

Moeilijke situaties voor klanten of bezoekers met dementie op de werkvloer worden snel opgelost of zelfs voorkomen. Met een actieve bijdrage aan meer begrip voor mensen met dementie en hun naasten ben je representatief voor jullie branche en een voorbeeld voor andere organisaties. Betrek andere bedrijven en je netwerk in het dementievriendelijk maken. Zo maak je het verschil binnen de gemeente en regio waar je organisatie is gevestigd. Speciaal voor jou bieden wij:

Gratis online branchetrainingen

Branche specifieke trainingen voor jou en je medewerkers waarin veel voorkomende situaties worden behandeld. Leer dementie herkennen en ontdek hoe je iemand met dementie goed kan helpen.

Trainingen op locatie

Op een door jou gekozen locatie verzorgen onze bekwame trainers een intensieve training op maat voor jouw organisatie of voor een door jou geselecteerde groep mensen. Meer weten?

Advies op maat

Samen maken we een plan op maat en bespreken de (trainings)mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact op via info@samendementievriendelijk.nl of bel 0800-6002. Of voeg de daad bij het woord:

Medewerkers van P&O of HR-afdelingen doen het anders

Als medewerker van de afdeling personeelszaken kun je ook invloed uitoefenen op het dementievriendelijk maken van je organisatie. De training ‘Goed omgaan met dementie’ is wellicht een waardevolle aanvulling op je cursusaanbod. Wat levert de training op?

 • Je levert een bijdrage aan scholing van het personeel in betere dienstverlening.
  Want betere vaardigheden in het omgaan met mensen met dementie leidt automatisch tot betere dienstverlening.
 • Medewerkers houden controle over situaties waarin dementie zich voordoet.
  Immers: wanneer medewerkers dementie kunnen herkennen én er mee kunnen omgaan, leidt dit tot minder stress op de werkvloer voor medewerkers én klanten of bezoekers.
 • Je herkent collega's met (beginnende) dementie beter en sneller.
   

Nog een pluspunt en net zo belangrijk: je kunt medewerkers die voor familieleden, partners of vrienden met dementie zorgen, beter begeleiden.

Of neem contact op via info@samendementievriendelijk.nl of T 0800-6002

Deze bedrijven gingen u voor:

Jouw organisatie in het zonnetje

Organisaties die hun dienstverlening verbeterd hebben om mensen met dementie goed te kunnen helpen, zetten wij graag in het zonnetje. Laat zien dat jullie je blijvend inzetten voor mensen met dementie. Vraag de sticker Samen dementievriendelijk aan!

sticker_samen_dementievriendelijk

Jouw verhaal

Heb jij ook jouw dienstverlening verbeterd om mensen met dementie goed te kunnen helpen? Je hebt vast een verhaal uit de praktijk dat je graag met ons wilt delen. Vertel het ons en help andere organisaties ook dementievriendelijk te worden.

Samen dementievriendelijk