Ervaringsverhalen2

 • Albeda college eerste dementievriendelijke school
  Albeda college eerste dementievriendelijke school
  Goed omgaan met dementie? Jong geleerd, oud gedaan!

  Op donderdag 21 september 2017, Wereld Alzheimer Dag, ontving het Albeda college in Vlaardingen als eerste MBO-school in Zuid-Holland het certificaat 'Dementievriendelijke school'. Joke Bol van de Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord, reikte het cerificaat uit tijdens de Alzheimerconferentie in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

 • Dementievriendelijke bank ABN AMRO
  Na Bergen op Zoom nu landelijke trainingen
  Dementievriendelijk warm welkom bij landelijke ABN AMRO kantoren!

  Eind mei 2017 berichten wij over de 'Dementievriendelijke warm welkom training' bij ABN AMRO in Bergen op Zoom. In dit verhaal werd gemeld dat, wanneer de training succesvol bleek, ABN AMRO de training in het hele marktgebied, of misschien zelfs landelijk wilde inzetten. Goed nieuws: dat moment is nu aangebroken!

 • training-thuiszorg-tzorg
  Thuishulpen blij met online training
  Bevindingen van thuiszorgorganisatie Tzorg

  Juist in de thuiszorg krijgen medewerkers te maken met mensen met dementie. Daardoor ontstaan soms onverwachte situaties op de werkvloer. Begin dit jaar ontwikkelden wij daarom samen met thuiszorgorganisatie Tzorg de online training 'In de thuiszorg'. Wat zijn hun ervaringen tot nu toe?

 • Klok in zand
  Sluit nabestaanden met dementie niet buiten
  Een methode voor dementievriendelijke uitvaartzorg

  Uitvaartverzorgers komen steeds meer in aanraking met dementie onder nabestaanden. Koert Huber van Terramor Uitvaartzorg ontwikkelde een methode voor dementievriendelijke uitvaartzorg en ontving daarvoor de sticker Samen dementievriendelijk.

 • Certificaten
  Het verhaal van een dementievriendelijke bank
  ABN AMRO wil warm welkom bieden aan klanten met dementie

  Klanttevredenheid bij ABN AMRO betekent niet alleen gewoon goede service leveren. De bank wil graag een Warm Welkom kunnen geven aan álle klanten, ook aan klanten met dementie.

 • dementievriendelijk Roermond
  Ervaringsverhaal van een bijzondere trainer
  Marianne Smitsmans maakt zich sterk voor een dementievriendelijk Roermond

  De Roermondse wethouder Marianne Smitsmans van Zorg en Welzijn zet zich met hart en ziel in voor een groene, sociale en vooral dementievriendelijke gemeente. Ondanks haar drukke werk heeft ze zelfs tijd gevonden om zich als trainer van Samen dementievriendelijk te kwalificeren!

 • dementievriendelijke mondzorg
  Ervaringsverhaal Angelique Schaafsma
  “Ook al heb je dementie, je gebit blijft je gebit”

  Op 28 januari 2016 ontving de praktijk Mondhygiëne & Kindertandverzorging van Angelique Schaafsma in Blaricum de sticker dementievriendelijk uit handen van wethouder Ben Lüken en Jan van Westering, Voorzitter van de afdeling Gooi & Vechtstreek van Alzheimer Nederland. Bijna een jaar na de uitreiking brachten wij een bezoek aan Angelique. Wij waren benieuwd hoe zij en haar medewerkers zich blijvend inzetten om mensen met dementie zo goed mogelijk te kunnen helpen*.

 • Plus de Gors top
  Ervaringsverhaal Plus supermarkt de Gors
  Meer begrip voor mensen met dementie

  Stel… Je bent caissière en bij jouw kassa staat een flinke rij klanten. De klant die aan de beurt is komt er tijdens het afrekenen achter dat hij toch niet alle boodschappen in zijn karretje heeft. De helft van zijn boodschappen is al gescand en de rij achter hem zucht ongeduldig…

 • Sociaal Fonds Taxi dementievriendelijk ervaringsverhaal
  Ervaringsverhaal Sociaal Fonds Taxi
  Sociaal Fonds Taxi wordt ambassadeur

  Peer Vos (Arbocoach) en Ruud de Haan (Hoofd Opleidingen, Arbo en Veiligheid) van het Sociaal Fonds Taxi volgden de opleiding voor trainer Samen dementievriendelijk. Op 19 september jl. ontvingen zij hun certificaat uit handen van onze projectleider Nienke van Wezel. Samen met hen ontwikkelde Samen dementievriendelijk een online training Goed omgaan met dementie, die specifiek gericht is op de taxibranche.

 • Connexxion dementievriendelijk
  Ervaringsverhaal Connexxion
  Connexxion dementievriendelijk op weg

  Gerrit Spijker en Martin Vlug van Connexxion leggen uit hoe belangrijk maatschappelijke verantwoordelijkheid is in het taxivervoer. Voor de chauffeurs is het van belang dat ze dementie leren herkennen en weten hoe ze om moeten gaan met mensen met dementie.