Dementievriendelijke organisaties

 • weesper tc dementievriendelijk
  Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met dementie
  Weesper T.C. eerste dementievriendelijke sportvereniging
  "Die training zou iedereen moeten doen!"

  Bij de Weesper Tennis Club zijn ze trots: een certificaat en een mooie deursticker Samen dementievriendelijk maakt hen de eerste tennisclub in Nederland, die zich dementievriendelijk mag noemen. Voorzitter Cor Bavinck bevestigt dat het een mooie beloning is, maar benadrukt tegelijkertijd dat de Weesper TC het niet alléén heeft gedaan.

 • KPN dementievriendelijk
  “Door onze medewerkers in de winkel te trainen, nemen we drempels weg”
  KPN maakt als eerste telecomprovider haar winkels dementievriendelijk

  De medewerkers in de KPN- en Telfortwinkels krijgen regelmatig klanten binnen die niet meer weten waarvoor ze komen, of niet meer weten dat ze er eerder zijn geweest en dus met dezelfde vraag komen. Omdat KPN ook voor klanten en bezoekers met dementie een veilige omgeving wil bieden, worden de 130 winkels dementievriendelijk. KPN is de eerste telecomprovider die deze stap zet.

 • Huis ter Duin dementievriendelijk
  Grand Hotel Huis ter Duin aan de basis van online training In de horeca
  Het eerste dementievriendelijke hotel!

  Op 28 maart 2018 werd tijdens een event bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de nieuwe online training goed omgaan met dementie ‘In de horeca’ gelanceerd. Dat Huis ter Duin plaats van handeling was, is niet zonder reden. Het beroemde hotel is nauw betrokken bij het initiatief om de samenleving dementievriendelijk te maken.

 • Omnios mondzorg dementievriendelijk
  De dementievriendelijke mondzorg van Omnios
  Mondzorg in je eigen vertrouwde omgeving

  Op 20 juni 2018 ontving Omnios in Driebergen het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van relatiemanager Roderik Reinstra. Omnios zet zich blijvend in voor goede mondzorg en mondhygiëne bij zorgafhankelijke ouderen, waaronder mensen met dementie.

Jouw verhaal

Heb jij ook jouw dienstverlening verbeterd om mensen met dementie goed te kunnen helpen? Je hebt vast een verhaal uit de praktijk dat je graag met ons wilt delen. Vertel het ons en help andere organisaties ook dementievriendelijk te worden.

Samen dementievriendelijk
 • “Geeft u deze workshop ook aan jonge mensen, want straks leef ik niet meer”

  Omgaan met dementie in een wooncomplex

  Ze zijn allemaal op leeftijd, ze wonen allemaal nog zelfstandig, maar ze willen zich wel voorbereiden op de toekomst. Ook in wooncomplex Geertenhof zijn al een paar inwoners met dementie en dan is het belangrijk dat je als medebewoner weet wat je kunt doen. Tijd voor de workshop ‘Goed omgaan met dementie’.

  Omgaan met dementie in wooncomplex
  Iedereen een buurman of -vrouw die weet hoe ze met dementie om moeten gaan
 • dementievriendelijk-Veenendaal
  In Veenendaal kan het!
  Gewoon op de (sport)club, ook als je dementie hebt

  De gemeente Veenendaal staat niet stil. Tot de zomer van 2019 werkt de gemeente met al haar partners aan het dementievriendelijk maken van Veenendaal. In het project ‘Dementievriendelijke samenleving Veenendaal’ werken diverse project- en werkgroepen samen om verandering door te voeren. Anita Schimmel van de King Arthur Groep en lid van de projectgroep ‘Passende daginvulling‘ vertelt ons hoe zij dat aanpakken.

 • Zingen met mensen met dementie
  Een BASE-concert is veel meer dan alleen samen zingen!
  De kracht en het effect van zingen met mensen met dementie

  De missie van professioneel zangeres Maartje de Lint is om zingen een fundamentele rol te laten spelen in de zorg en het welzijn van mensen met dementie. Zij ontdekte door persoonlijke ervaringen tijdens solo concerten de kracht en het effect van zingen bij mensen met dementie. Want als muziek en klank een emotionele basis hebben worden ze in ons brein opgeslagen. Voorgoed.

 • Op weg naar een dementievriendelijk Veenendaal
  Zo doen ze dat in Veenendaal
  'Dementievriendelijk zijn' is een werkwoord...

  De gemeente Veenendaal neemt grote stappen op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap. Het uitgangspunt is een gemeente waar mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en functioneren. Lees hoe zij dat aanpakken.

Meld jouw organisatie aan voor een training!

Wil je weten hoe jij in jouw organisatie mensen met dementie beter kunt helpen? Meld je organisatie aan! Wij nemen binnen vijf werkdagen contact op.

Sticker