Dementievriendelijke organisaties

 • berkelland dementievriendelijk
  Aan de hand van het projectplan worden acties uitgevoerd
  Lokale ondernemers en organisaties in actie
  Gemeente Berkelland – nèt dat stapje meer

  Van alle dementievriendelijke gemeenten in Nederland (en dat zijn er al vele) lichten we er graag af en toe één uit. Een gemeente die nèt dat stapje meer doet op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap. De gemeente Berkelland is er zo eentje! Wij spraken met Tine Bouwman, projectleider dementie.

 • KHN dementievriendelijk
  In gesprek met Dirk Beljaarts – Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland
  Dementievriendelijk in de ‘huiskamer van de samenleving’

  Als er ergens mensen zijn, die in hun werk te maken kunnen krijgen met mensen met dementie, dan is dat wel in de horeca. We praten daarover met Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN is dé branchevereniging voor de horeca.

 • Waterlandse tandartsen dementievriendelijk
  Dementievriendelijk in je werk
  “Sinds de training gaan wij bewuster om met mensen met dementie”

  De praktijk van de Waterlandse Tandartsen was één van de eerste organisaties die door onze trainers getraind werden in het omgaan met dementie. De training maakte hen extra bewust van wat zij konden betekenen voor hun patiënten met dementie. Sindsdien staat de brochure GOED bij hen op de balie.

 • weesper tc dementievriendelijk
  Weesper T.C. eerste dementievriendelijke sportvereniging
  "Die training zou iedereen moeten doen!"

  Bij de Weesper Tennis Club zijn ze trots: een certificaat en een mooie deursticker Samen dementievriendelijk maakt hen de eerste tennisclub in Nederland, die zich dementievriendelijk mag noemen. Voorzitter Cor Bavinck bevestigt dat het een mooie beloning is, maar benadrukt tegelijkertijd dat de Weesper TC het niet alléén heeft gedaan.

Jouw verhaal

Heb jij ook jouw dienstverlening verbeterd om mensen met dementie goed te kunnen helpen? Je hebt vast een verhaal uit de praktijk dat je graag met ons wilt delen. Vertel het ons en help andere organisaties ook dementievriendelijk te worden.

Samen dementievriendelijk
 • “Door onze medewerkers in de winkel te trainen, nemen we drempels weg”

  KPN maakt als eerste telecomprovider haar winkels dementievriendelijk

  De medewerkers in de KPN- en Telfortwinkels krijgen regelmatig klanten binnen die niet meer weten waarvoor ze komen, of niet meer weten dat ze er eerder zijn geweest en dus met dezelfde vraag komen. Omdat KPN ook voor klanten en bezoekers met dementie een veilige omgeving wil bieden, worden de 130 winkels dementievriendelijk. KPN is de eerste telecomprovider die deze stap zet.

  KPN dementievriendelijk
  Een veilige omgeving, ook voor klanten met dementie
 • Huis ter Duin dementievriendelijk
  Grand Hotel Huis ter Duin aan de basis van online training In de horeca
  Het eerste dementievriendelijke hotel!

  Op 28 maart 2018 werd tijdens een event bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de nieuwe online training goed omgaan met dementie ‘In de horeca’ gelanceerd. Dat Huis ter Duin plaats van handeling was, is niet zonder reden. Het beroemde hotel is nauw betrokken bij het initiatief om de samenleving dementievriendelijk te maken.

 • Omnios mondzorg dementievriendelijk
  De dementievriendelijke mondzorg van Omnios
  Mondzorg in je eigen vertrouwde omgeving

  Op 20 juni 2018 ontving Omnios in Driebergen het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van relatiemanager Roderik Reinstra. Omnios zet zich blijvend in voor goede mondzorg en mondhygiëne bij zorgafhankelijke ouderen, waaronder mensen met dementie.

 • Omgaan met dementie in wooncomplex
  “Geeft u deze workshop ook aan jonge mensen, want straks leef ik niet meer”
  Omgaan met dementie in een wooncomplex

  Ze zijn allemaal op leeftijd, ze wonen allemaal nog zelfstandig, maar ze willen zich wel voorbereiden op de toekomst. Ook in wooncomplex Geertenhof zijn al een paar inwoners met dementie en dan is het belangrijk dat je als medebewoner weet wat je kunt doen. Tijd voor de workshop ‘Goed omgaan met dementie’.

Meld jouw organisatie aan voor een training!

Wil je weten hoe jij in jouw organisatie mensen met dementie beter kunt helpen? Meld je organisatie aan! Wij nemen binnen vijf werkdagen contact op.

Sticker