Verwarring

Commercials

Onze commercials zijn onderdeel van onze campagne, die zich richt op het verhogen van kennis van dementie en het goed omgaan met mensen met dementie in onze maatschappij. Zo vragen we aandacht en creëren we bewustzijn voor het onderwerp dementie en maken het bespreekbaar.

Over de commercials

De scripts van onze commercials zijn gebaseerd op waargebeurde situaties, verkregen van eigen ervaringsdeskundigen. De commercials geven in gemiddeld 25 seconden situaties weer die in het dagelijkse leven van mensen met dementie voorkomen.

Commercial 'Omgaan met dementie op straat'

Hans heeft dementie. Net als 270.000 andere Nederlanders. Maar niet iedereen op straat weet hoe ze hem kunnen helpen. Weet jij het wel?

Commercial De buurvrouw

Deze commercial gaat over Hilde. Hilde heeft dementie. Haar man zorgt voor altijd voor goed haar maar als hij weg gaat, vraagt hij of de buurvrouw even op haar wil letten. 

Commercial Altijd wel iemand

Een lieve dame wandelt in het park. Ze weet niet meer hoe ze thuis moet komen. Vroeger zorgde haar man voor haar, maar hij is overleden en nu voelt ze zich verloren. Gelukkig merkt een dementievriendelijke jongeman op een fiets haar op. Wijst hij haar de goede kant uit?

Commercial 'Bij de bakker'

Hoe help je iemand met dementie die niet meer weet welk brood hij ook al weer wilde kopen? De medewerkster van de bakker legt dat in deze commercial uit.

Commercial In het zwembad

In de commercial zie je dat de schoonvader niet snapt hoe hij de deur tussen de kleedruimte en het zwembad open moet maken. Wordt hij geholpen? Wat zou jij doen?