VW-busje-met-logo

Heel Brabant dementievriendelijk!

Eén op de vijf mensen in Nederland, dus ook in Brabant, krijgt dementie. Daarom zijn wij een campagne gestart om de grote impact van dementie op de Brabantse samenleving onder de aandacht te brengen. Wat houdt dat in?

Samen maken we Brabant dementievriendelijk!

Onze campagne bestaat uit vijf onderdelen:
Vergeet-mij-niet tour - Wie van de vijf - Online training - Regionale tv commercial - 5 bekende Brabanders

Doe de gratis online training

Dementie wordt volksziekte nummer één en dus krijgen we er allemaal mee te maken, op ons werk, in onze familie of in de wijk. Door een training te doen weet je hoe je om moet gaan met iemand die dementie heeft. En dat is belangrijk, want mensen met dementie willen zo lang mogelijk deel uit blijven maken van de maatschappij.
Zo maken we samen Brabant dementievriendelijk!

Speciaal voor Brabantse bedrijven:

Eén op de vijf 5 mensen krijgt dementie. Ook binnen jouw bedrijf of gemeente. Het kan je medewerkers of collega's treffen, maar ook je klanten. Wees voorbereid en vergroot de kennis van dementie in jouw organisatie:

Brabant dementievriendelijk Christel de Laat

Bekende Brabanders delen hun herinnering

Christel de Laat, Wim van der Meeren, Meike de Jong, Karin Bruers en Henri Swinkels staan voor een dementievriendelijk Brabant! Zij hebben de training gedaan, delen hun persoonlijke verhaal en herinneringen en roepen Brabanders op om dementievriendelijk te worden. Welke herinnering mag volgens hen niet worden vergeten?

Christel de Laat, comédienne:

Doe de gij ook mee? Dan maken we samen Brabant dementievriendelijk! Volg de gratis online training.

Meike de Jong, nieuwslezeres:

Laten we er samen voor zorgen dat we in ieder geval onze provincie dementievriendelijk gaan maken.

Karin Bruers, cabaretière:

Word dementievriendelijk. Want als je niet dementievriendelijk bent, bende voor de rest ook niet vriendelijk.

De Vergeet-mij-niet tour door Brabant

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant gaf op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-mij-niet-tour. In twee weken toert ons leuke authentieke Volkswagen busje met een promoteam door Brabant. We staan in die weken op marktpleinen en braderieën in diverse steden.

Vergeet-mij-niet-tour Samen dementievriendelijk

Wanneer en waar kom je ons tegen?

 • 17 juni in Tilburg
 • 18 juni in Rijsbergen
 • 19 juni in Oss
 • 21 juni in Oosterhout
 • 22 juni in Bergen op Zoom
 • 23 juni in Tilburg
 • 24 juni in Helmond
 • 25 juni in Bavel
 • 26 juni in Roosendaal
 • 27 juni in Eindhoven
 • 29 juni in 's Hertogenbosch

Deel je herinnering die niet vergeten mag worden

1 op de 5 mensen dementie krijgt. Door de gevolgen van dementie kunnen herinneringen vervagen of vergeten worden. Welke herinnering mag volgens jou niet vergeten worden?

Deel deze herinnering op onze Facebookpagina of tag ons @Samendv in het bericht!

Die heerlijke zondagochtend wandelingetjes met mijn moeder mogen niet vergeten worden

Wie van de 5?

Eén op de vijf mensen in Nederland (en dus ook in Brabant) krijgt dementie. De kans dat jij ermee te maken krijgt is groot. Bij familie, vrienden, in de buurt of op het werk. In deze sprankelende quiz stelt presentator Ron vijf kandidaten voor. Eén van hen heeft dementie. Weet jij wie?

Onze commercial op radio en tv in Brabant

Tijdens de Vergeet-mij-niet tour is onze commercial twee weken te zien en te horen op de regionale tv- en radiozenders. In deze commercial zien we een man met dementie die wekelijks zijn brood haalt bij de bakker. De medewerkster vertelt hoe zij de man met dementie helpt wanneer hij niet meer weet welk brood hij ook alweer wilde kopen. Met wat kennis en begrip kun je veel voor iemand met dementie betekenen. Speciaal hiervoor hebben wij de gratis online training 'In de Winkel' ontwikkeld!